Tretia najväčšia banka na Slovensku mení cenník. Zavádza nový poplatok vo výške 12 eur

ČSOB sa rozhodla od septembra upraviť cenník bankových poplatkov. Naposledy ho menila k 1. januáru 2023. Zmeny sa podľa Finančného kompasu dotknú SEPA platobných operácií, kde banka zavádza nový poplatok 12 eur za zadanie trvalého príkazu či inkasa v priestoroch pobočky. Zmeny sa týkajú aj debetných a kreditných kariet, kde sa niektoré poplatky zvýšia a niektoré aj znížia.

28.07.2023 11:45
Banka, úver Foto: ,
Ilustračná foto.
debata (14)

Banka zníži poplatok za znovuvydanie karty v prípade straty, krádeže, zmeny údajov držiteľa karty, predčasnej obnovy karty, poškodenia karty z pôvodných 15 eur na 5 eur. Na druhej strane, zvýši poplatok za zaslanie PIN do pobočky na 15 eur z pôvodných 10 eur.

Nová diel relácie Ide o peniaze o cenách bytov a úrokoch na hypotékach.
Video
Zdroj: TV Pravda

Poplatok za opätovné zaslanie PIN a zmenu čísla účtu k platobnej karte zruší. Pri úveroch na bývanie banka zruší 40-eurový poplatok za preverenie stavu stavby bankou a 200-eurový poplatok za urgentné vyjadrenie k žiadosti o úver.

banka bankomat pobočka Čítajte viac Dve najväčšie banky na Slovensku dvíhajú poplatky

ČSOB do konca roka 2007 pôsobila na Slovensku ako pobočka zahraničnej banky. Od 1. januára 2008 sa stala samostatnou akciovou spoločnosťou s vlastným predstavenstvom. ČSOB patrí do skupiny KBC, pričom belgická skupina vlastní v slovenskej banke 100-percentný podiel na hlasovacích právach. V októbri 2021 sa ČSOB zlúčila s OTP Bankou, maďarská OTP Bank svoj podiel na Slovensku predala KBC Bank.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #poplatky #ČSOB