Eset má rekordné zisky. Po odchode z Ruska nabral slovenský IT líder druhý dych

Tržby spoločnosti Eset v minulom roku narástli o vyše 40 mil. eur na 589 mil. eur. Zisk po zdanení dosiahol takmer 70 mil. eur. Firme sa to podarilo napriek odchodu z ruského a bieloruského trhu po začiatku vojny na Ukrajine. Eset o tom informoval v tlačovej správe.

17.07.2023 13:57
ESET Campus TK BAX Foto: ,
Na snímke generálny riaditeľ spoločnosti ESET Richard Marko.
debata (12)

„Ruská vojenská invázia na Ukrajinu bola šokom. Okrem promptnej reakcie na kybernetické útoky, ktoré inváziu sprevádzali a poskytnutia humanitárnej pomoci ľuďom zasiahnutým vojnou, sme sa rozhodli opustiť trhy v Rusku a Bielorusku, čo nám spôsobilo nemalé finančné straty," uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Richard Marko. Ako dodal, vojna však so sebou priniesla aj mobilizáciu v oblasti bezpečnosti a investície do kybernetickej odolnosti rástli. Vo výsledku sa tak firme podarilo dosiahnuť plánovaný rast.

podpis memoranda  westinghouse javys Čítajte viac Američania prichádzajú do slovenskej energetiky. Otvorila sa cesta k výstavbe malých jadrových elektrární

Najväčší príspevok k rastu tržieb predstavovali príjmy z regiónu Nemecka, Rakúska a Švajčiarska, ktoré rástli medziročne až o 19 percent. Významný bol aj nárast tržieb vo Francúzsku o 13 percent, v Poľsku o 12 percent a v Holandsku a Mexiku zhodne po 10 percent. Z hľadiska absolútnych čísel bolo pre Eset najväčším trhom Japonsko, ktoré sa na tržbách podieľalo takmer 85 mil. eur.

Spoločnosť Eset už viac ako 30 rokov vyvíja softvér a služby zamerané na IT bezpečnosť a ochranu podnikov, kritickej infraštruktúry a domácností z celého sveta.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #IT #tržby #Eset