Skupina MOL ohlásila novú akvizíciu, lídra v oblasti recyklácie plastov v Maďarsku

Skupina MOL kúpila spoločnosť ReMat Zrt., poprednú maďarskú spoločnosť zaoberajúcu sa recykláciou plastov, ktorá využíva komunálny a priemyselný odpad na výrobu regranulátu

01.04.2022 15:15
ReMat Foto:
debata

Skupina MOL ohlásila kúpu spoločnosti na recykláciu plastov ReMat Zrt. s výrobnými závodmi v Tiszaújvárosi a Rakamaze v Maďarsku a logistickým centrom v Bratislave. ReMat je poprednou maďarskou spoločnosťou recyklujúcou plasty s ročnou spracovateľskou kapacitou 25 000 ton a takmer 200 zamestnancami. Nákup spoločnosti ReMat zapadá do portfólia Skupiny MOL a je v súlade s cieľom Skupiny stať sa kľúčovým hráčom v nízkouhlíkovej obehovej ekonomike v strednej a východnej Európe.

Spoločnosť ReMat je lídrom maďarského trhu v oblasti recyklácie plastov s využitím plastového odpadu z komunálnych a priemyselných zdrojov. Jej portfólio zahŕňa široký výber polyetylénového a polypropylénového regranalátu a iných špecifických produktov. Spoločnosť ReMat disponuje automatickým selekčným systémom, čistiacimi a regranulačnými zariadeniami od popredných výrobcov, ktoré dokážu spracovať až 25 000 ton odpadu ročne. Vďaka tejto akvizícii bude Skupina MOL schopná vyvíjať prvomateriály a recyklované produkty na mieru, a uspokojiť tak rastúci dopyt zákazníkov po opakovane použiteľných materiáloch.

Skupina MOL predstavila vo februári minulého roka svoju Stratégiu „Shape Tomorrow“ 2030+, ktorá je plne v súlade so stratégiou udržateľnosti. Na napĺňaní jej cieľov sa už začalo pracovať. Jedným z jej hlavných pilierov je začlenenie modelu obehového hospodárstva do výroby v Skupine MOL, pričom spoločnosť vynaloží počas nasledujúcich piatich rokov 1 miliardu USD na projekty zamerané na obehové hospodárstvo a ekologické projekty. Začlenenie a využívanie odpadu je kľúčovým prvkom jej trvalo udržateľného prístupu, píše sa v tlačovej správe spoločnosti.

Zuzana Čaputová na návšteve Volkswagenu Čítajte viac Výroba v bratislavskom Volkswagene zastane na celý budúci týždeň

„Plast potrebujeme pre náš každodenný život. Je to dobrý materiál, nepáči sa nám však nespracovaný plastový odpad, ktorý znečisťuje planétu. Skupina MOL začala investovať do obehového hospodárstva, pretože všetci chceme žiť v kvalitnejšom životnom prostredí a na to potrebujeme viac recyklovaných produktov. Okrem toho rastie aj záujem našich zákazníkov o recyklované materiály, takže dobrá vec sa tu stretáva s dobrými obchodnými príležitosťami. Preto sme v posledných rokoch začali budovať silné portfólio v oblasti recyklácie a pokračujeme ďalej: pre čisté nulové hospodárstvo musíme čerpať zo všetkých druhov odpadu, a to oveľa rozumnejším spôsobom, ako to robíme dnes. Naším cieľom je stať sa kľúčovým hráčom nízkouhlíkového obehového hospodárstva v strednej a východnej Európe a táto akvizícia je významným krokom k tomuto príťažlivému cieľu,“ vyjadril sa Gabriel Szabó, výkonný viceprezident pre Downstream Skupiny MOL.

„Od nášho založenia sme prešli dlhú cestu a sme neuveriteľne hrdí na to, že sme v Maďarsku priekopníkmi v oblasti recyklácie plastov. Počas uplynulých dvoch desaťročí sme investovali do najmodernejších zariadení a neustále rozširovali naše spracovateľské kapacity, aby sme boli schopní podporiť záväzky Maďarska voči Európskej únii v oblasti recyklácie plastov. Spojenie so Skupinou MOL sme prijali s nadšením a tešíme sa na ďalší rast tohto atraktívneho odvetvia,“ hovorí László Olasz, riaditeľ spoločnosti ReMat.

debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #MOL