Výroba v bratislavskom Volkswagene zastane na celý budúci týždeň

Výroba v bratislavskej automobilke Volkswagen Slovakia bude v dôsledku chýbajúcich dielcov opäť stáť. Ako pre agentúru SITA uviedla hovorkyňa Lucia Kovarovič Makayová, linky fabriky nepôjdu od pondelka 4. do piatku 8. apríla.

01.04.2022 09:49
Zuzana Čaputová na návšteve Volkswagenu Foto:
Zuzana Čaputová na návšteve Volkswagenu
debata (2)

Dôvodom je celosvetový nedostatok polovodičov v kombinácii s výpadkom dodávok niektorých dielcov v súvislosti s dianím na Ukrajine. „Tento čas bude využitý na to, aby bol logisticky doplnený dodávateľský reťazec a aby sme dosiahli v nasledujúcich týždňoch väčšiu stabilitu v oblasti zásobovania dielmi," dodala k situácii hovorkyňa.

konstiakmin Čítajte viac Obchodník Konštiak: Za olej nám ponúkli neuveriteľnú cenu. Ak Slovák vidí niečo lacnejšie, tak si to kúpi

Odborné tímy z Volkswagen Slovakia v spolupráci s koncernom podľa nej denne analyzujú a vyhodnocujú globálnu situáciu v zásobovaní dielcami, aby redukovali výpadky výroby, respektíve zabezpečili produkciu. „Napriek ich úsiliu príde budúci týždeň k nutnému dočasnému prerušeniu výroby. Cieľom Volkswagen Slovakia je dodávať zákazníkom vozidlá v čo najkratšom možnom čase. V nasledujúcich týždňoch bude produkcia prispôsobovaná v závislosti od situácie v zásobovaní dielmi s dôrazom na flexibilné riadenie výrobného plánu a logistických procesov," zhodnotila.

Volkswagen Slovakia začínal na Slovensku v roku 1991 ako spoločnosť so stovkou zamestnancov v areáli bývalých Bratislavských automobilových závodov. Nemecká automobilka u nás počas tridsiatich rokov investovala 4,6 miliardy eur a vyrobila viac ako 6 miliónov vozidiel. Okrem áut vyrába na Slovensku prevodovky, komponenty pre prevodovky a podvozky, ako aj zariadenia používané pri výrobe vozidiel.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #vojna na Ukrajine