Nemecký bankový gigant otočil a ohlásil odchod z Ruska

Napriek pôvodnému odmietaniu najväčšia nemecká banka Deutsche Bank nakoniec podľahla rastúcemu tlaku a koncom minulého týždňa oznámila, že sa z ruského trhu úplne stiahne.

14.03.2022 12:59
Rusko Ukrajina konflikt vojna EÚ sankcie Kremeľ Foto:
Ruský prezident Vladimir Putin
debata

Nečakaným rozhodnutím sa Deutsche Bank pridala k americkým bankám Goldman Sachs a JPMorgan Chase, ktoré odchod z trhu oznámili krátko predtým. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Deutsche Bank sa spočiatku opustiť ruský trh zdráhala s tým, že musí podporovať nadnárodné firmy, ktoré v Rusku pôsobia. V piatok (11. 3.) však svoj postoj zmenila. „Sme v procese ukončovania nášho zvyšného biznisu v Rusku a zároveň pomáhame našim neruským nadnárodným klientom v redukcii ich operácií,“ oznámila Deutsche Bank s tým, že žiadny nový biznis sa v Rusku už realizovať nebude. Iba deň predtým oznámili odchod z Ruska banky Goldman Sachs a JPMorgan Chase.

Ropa, Ukrajina Čítajte viac Američania môžu vstúpiť do hry s plynom. Majú potenciál štvornásobne zvýšiť ťažbu

Z ruského trhu sa pomaly začali sťahovať aj poisťovacie spoločnosti, ako aj správcovia aktív. Tí uviedli, že nové investície v Rusku už realizovať nebudú. Zároveň mnohé na Rusko zamerané fondy po uvalení sankcií a odvetných opatrení zo strany Moskvy zmrazili v krajine svoje aktivity.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Deutsche Bank