Poscovidový zdravotný program pre zamestnancov zavádza Volkswagen Slovakia

Podnik Volkswagen Slovakia zabezpečuje svojim zamestnancom nadštandardnú zdravotnú starostlivosť, preventívny program na zlepšenie imunity a ako novinku zaviedol zdravotný program pre zamestnancov, ktorí prekonali s príznakmi ochorenie Covid-19.

09.12.2021 11:26
VWSK vyroba Foto:
Ilustračná fotka
debata (4)

Nový zdravotný program určený zamestnancom po prekonaní ochorenia Covid-19 zahŕňa cielené diagnosticko-terapeutické úkony s cieľom minimalizovať následky po ťažšom priebehu ochorenia, informuje o tom Lucia Kovarovič Makayová, hovorkyňa spoločnosti Volkswagen Slovakia.

Program sa vykonáva priamo na poliklinike v bezprostrednej blízkosti podniku a začína sa vyšetrením pľúc, tzv. spirometriou, opisuje Makayová. Následne sú zamestnanci kompletne vyšetrení lekárom, ktorý určí počet a rozsah procedúr, prípadne iný postup. „Pred takmer rokom som mal veľmi ťažký priebeh ochorenia na Covid-19. Som rád, že som využil možnosť doliečenia v zdravotnom stredisku. Spirometria ukázala, že pľúca nepracujú dostatočne, preto mi predpísali niekoľko polhodinových kyslíkových terapií a naučili ma cviky na posilnenie pľúc. Určite to pomáha. Mám pred sebou ešte niekoľko kúr, ale mám pocit, že sa mi ľahšie dýcha,“ zhodnotil zamestnanec Pavel. Podobnú skúsenosť má aj jeho kolegyňa z výrobnej oblasti Miroslava: „Po spirometrii a vyšetrení u rehabilitačného lekára mi naordinovali 10 kyslíkových terapií a dýchacie cvičenia. Mám pocit, že sa dýchanie zlepšuje. Určite to každému odporúčam.“

Škoda Superb Čítajte viac Zastupuje Škoda Auto: Museli sme dvihnúť ceny vozidiel, nevylučujeme ich ďalší rast

Od vypuknutia epidémie koronavírusu sa Volkswagen Slovakia venuje priebežnému nasadzovaniu preventívnych opatrení na ochranu zdravia zamestnancov a spomalenie šírenia infekcie, a to vo viacerých prípadoch aj nad rámec štátnych nariadení. Podľa informácií Makayovej firma zamestnancov pravidelne informuje o aktuálne platných opatreniach a vyžaduje ich dodržiavanie. Zároveň opakovane zdôrazňuje, že najlepšou dostupnou formou ochrany pred nákazou je v tejto chvíli vakcinácia. Po prvom kole očkovania v rámci podniku, ktoré sa uskutočnilo v lete a využilo ho okolo 450 zamestnancov a ich rodinných príslušníkov, bolo tento týždeň spustené druhé kolo očkovania.

Volkswagen Slovakia sa každoročne v jesennom období zameriava aj na posilňovanie imunity zamestnancov. „V rámci tzv. jesennej výpravy za zdravím bolo zamestnancom rozdaných 70-tisíc jabĺk a načapovaných 16-tisíc litrov 100% jablčnej šťavy, každý zamestnanec dostal tiež balíček vitamínov. Už tradične mohli zamestnanci využiť aj očkovanie proti chrípke, ktoré prebieha každý rok v ambulanciách priamo vo výrobných halách,“ uviedla Makayová.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #koronavírus