Hotelieri v Tatrách sa obávajú zimy. Nechcú ďalšiu stopku v podnikaní

Podľa Blaškovej je ďalšia zima bez možnosti poskytovania služieb pre hotely nočnou morou.

10.10.2021 13:05
Fine dining Restaurant Kanova Foto:
Ilustračná fotka
debata (5)

V hoteloch v regióne Vysokých Tatier panuje obava pred nastávajúcou zimou. Dôvodom je aktuálne nastavenie COVID automatu, ktorý v čiernom stupni nedovoľuje ubytovanie. Neistotu hotelierov tlmočila pre agentúru SITA Lucia Blašková, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry. Podľa jej slov je ďalšia zima bez týchto služieb pre podnikateľov nielen nočnou morou, ale zároveň neakceptovateľná. „Snažíme sa apelovať na príslušné inštitúcie, aby s podnikateľmi naďalej komunikovali a hľadali riešenie,“ uviedla.

V horskom regióne sa už prípravy na zimnú sezónu začali. Blašková zdôraznila, že práve lyžovačka a s tým spojené ubytovanie a wellness sú pre túto oblasť nosným produktom. „Veríme, že nájdeme cestu, ako bezpečne poskytovať služby a vítať hostí v regióne. Z prestriedania uplynulých ročných období, keď sme mohli aj nemohli poskytovať služby, rôznymi spôsobmi sa prispôsobovali aktuálnym vyhláškam a pravidlám, sme natrénovaní a najväčšiu inšpiráciu berieme zo zahraničných krajín, ktoré jedna za druhou ohlasujú postupné rušenie rôznych opatrení,“ opísala výkonná riaditeľka OOCR.

gastro, PR, nepouzivat Čítajte viac Bordových okresov pribúda. Ako funguje McDonald's a ďalšie reštaurácie? Trnavský podnik spúšťa „gastro revolúciu“

Miestni poskytovatelia služieb nechcú, aby im lyžiari odchádzali do Rakúska len preto, že nebudú môcť poskytovať vo Vysokých Tatrách plné služby. „Chceme, aby sa tu lyžiar ubytoval, najedol a užil si pravú zimu bezpečne a podporil trpiaci domáci cestovný ruch,“ dodala Blašková,

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hotel #podniky #gastro