Volkswagen sťahuje multivany. Pre závažnú chybu vo výrobe

Multivany Volkswagen T6, ktoré boli vyrobené v rokoch 2019 až 2021, odporúča nemecký výrobca okamžite vrátiť do servisov. Dôvodom sú problémy mechanizmu zamykania dverí.

30.09.2021 16:07
Volkswagen ID.4 First Edition (2021) Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Podľa KBA prenikajúca voda môže pri teplotách pod bodom mrazu poškodiť mechanizmus zamykania dverí, takže sa zdá, že sú dvere zamknuté a vzniká riziko, že by sa mohli neočakávane otvoriť počas jazdy.
KBA so sídlom vo Flensburgu teraz monitoruje zvolávanie týchto vozidiel v Nemecku, kde sa problém týka odhadom takmer 67 400 áut. Doteraz však neboli hlásené žiadne škody na majetku alebo zranení.

automotive analytik František Pisarovič Čítajte rozhovor Automotive expert: Prejavy krízy silnejú. Blíži sa masívne zdražovanie áut

V servisoch vymenia v týchto vozidlách tzv. bowdenové káble, ktoré ovládajú aj funkciu zatvárania dverí a ich plášť zrejme nie je správne utesnený.
Hovorca VW uviedol, že prvé zvolávacie akcie sa už začali a budú rozložené podľa trhov. Presnejšie, začali sa v krajinách s chladnejším počasím, ako sú Rusko a škandinávske štáty, a potom budú pokračovať v strednej až južnej Európe, dodal hovorca, podľa ktorého tento problém je možné rýchlo vyriešiť.

debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #Multivan #dieselgate