Mesto Humenné bez plynu a elektriny? SPP musí zakročiť, problémová firma drží ľudí v šachu

Spoločnosť Slovenský plynárenský priemysel bude do firmy Chemes v Humennom dodávať plyn a elektrinu, aj keď si firma nebude plniť svoje zmluvné záväzky. Vyplýva to zo všeobecného hospodárskeho záujmu, ktorý v stredu schválila vláda.

13.03.2024 11:20
byty, Brezno, kasárne Foto: ,
Ilustračné foto.
debata

Chemes je totiž rozhodujúcim výrobcom tepla pre odberateľov v meste Humenné a samospráva nemá pripravené záložné riešenie.

Jiří Štětina Čítajte viac Zvučný zahraničný alkohol zatieňuje rum aj vodku. Šéf veľkej likérky hovorí, čo pijú mladí aj starí

„Prerušenie dodávok tepla by bolo obzvlášť nebezpečné v prebiehajúcej vykurovacej sezóne pre odberateľov v bytovom sektore,“ uviedlo ministerstvo hospodárstva v schválenom materiáli. Chemes totiž zásobuje teplom systém centralizovaného zásobovania teplom prevádzkovaný spoločnosťou Humenská energetická spoločnosť. Tá zabezpečuje následnú dodávku tepla do vyše 70 % domácností v meste Humenné a do podstatnej časti objektov verejného sektoru.

Prerušením dodávok tepla presahujúcom 24 hodín by podľa rezortu mohlo dôjsť k trvalému poškodeniu systému centralizovaného zásobovania teplom a rozsiahlym hospodárskym škodám.

debata chyba
Viac na túto tému: #plyn #teplo #elektrina #Humenné