Koniec dotovania cien energií, potvrdila možnú zmenu Saková. V rozpočte ušetríme a nebudeme vyhrievať bazény

Štátny rozpočet by v nasledujúcich rokoch mohli odbremeniť dotácie poskytované v súvislosti s vysokými cenami energií. Pred utorkovým rokovaním vlády to naznačila ministerka hospodárstva Denisa Saková.

06.02.2024 11:07
rokovanie vlády, Robert Fico, Saková, Taraba Foto: ,
Na snímke uprostred predseda vlády Robert Fico (Smer), vpravo ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas) a vľavo minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS).
debata (14)

K medializovaným informáciám o prijatí konsolidačného balíčka na úrovni 1,5 mld. eur sa však konkrétnejšie vyjadrovať nechcela.

Robert Fico / Ladislav Kamenický / Čítajte viac Koniec dotovania cien elektriny a plynu, ohlasuje možnú novinku Kamenický. Musí hľadať, kde ušetrí

„To nekomentujem teraz, my sa hlavne snažíme spraviť nejaký koncept toho, aby sme v prípade akejkoľvek krízy vedeli dať pomoc adresnejšiu a nie plošnú, ako sme ju dávali teraz pre krátkosť času," uviedla. O téme rokujú rezorty hospodárstva, financií a práce. Cieľom je, aby bola pomoc spravodlivejšia. „Netreba vyhrievať bazény a vyhrievať vírivky," stručne zhodnotila.

Podľa Sakovej sa treba pozrieť aj na celkový vývoj cien energií, kde je trend je pozitívny. „To nie je kvôli šetreniu, chceme byť spravodliví, jednoducho tú pomoc treba nastaviť adresne," uzavrela s tým, že základom je, aby sa neplytvali peniaze zo štátneho rozpočtu.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #energie #plyn #elektrina