Šéf ÚRSO povolil dvojnásobné ceny plynu. Fico teraz reaguje, nazval ho teroristom, zakročí voči nemu

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) zverejnil cenové rozhodnutie pre Slovenský plynárenský priemysel (SPP), podľa ktorého by sa mala cena plynu v roku 2024 výrazne zvýšiť, a to približne na dvojnásobok. Ministerka hospodárstva Denisa Saková zareagovala, že toto nepovolí a tlmila pohoršenie.

29.11.2023 18:50 , aktualizované: 19:08
Andrej Juris Foto:
predseda Úradu pre reguláciu sieťových odvetví
debata (294)

Deň na to nahral Robert Fico nahral video, v ktorom ohlásil, že odvolá šéfa ÚRSO Andreja Jurisa. Podľa premiéra regulátor vydal toto rozhodnutie preto, aby novej vláde sťažil vládnutie. V skutočnosti musia dodávatelia zverejniť mesiac nové cenníky pred ich platnosťou. V piatok je posledný deň, kedy všetci dodávatelia energií musia zverejniť nové cenníky, ktoré začnú platiť od Nového roka, ktoré im schvaľuje regulátor.

SR NRSR 90. schôdza rokovanie TK BAX Čítajte viac ÚRSO rozhodol o výraznom zvýšení ceny plynu, budú dvojnásobné. Neakceptovateľné, reaguje Saková

„Sociálni teroristi budú z ÚRSO odvolaní," vyhlásil Fico vo videu a ubezpečil, že nájdu riešenie, aby sa cena plynu v roku 2024 nezvýšila. V stredu po rokovaní vlády aj ministerka hospodárstva Saková povedala, že chystajú na rok 2024 plošné kompenzácie drahých energií a cena plynu sa pre domácnosti dvíhať nebude.

Fico okrem toho avizoval aj to, že poslanci za stranu Smer doručili do parlamentu návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze, na ktorej budú rokovať o „hýrení pána Sulíka“ v Dubaji. Premiér vo vidu povedal, že ho požiadajú, aby vzniknutú škodu nahradil. „Ak má peniaze na ranč v Austrálii, určite, okrem iných škôd, nájde peniaze aj na 100-tisíc poldecákov, ktoré v Dubaji doslova vychľastali.“

294 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #ÚRSO #andrej juris