Bude dosť plynu na zimu? Nafta zverejnila stav zásobníkov

Plynové zásobníky sú na zimu pripravené, naplnené sú na 75, tvrdí spoločnosť Nafta. Prevádzkar našich podzemných "skladov" je počas nadchádzajúcej zimnej sezóny pripravený spoľahlivo plniť požiadavky dodávateľov zemného plynu, odkázala hovorkyňa.

30.09.2021 09:54
plyn, Gazprom, potrubie, Nefť Foto: ,
Zemný plyn sa prepravuje potrubím do podzemných zásobníkov. Podľa Nafty ho bude na zimu dosť.
debata (6)

Plynové zásobníky na Slovensku sú pripravené na zimnú sezónu. Ako uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa spoločnosti Nafta Martina Štecová, zásobníky sú naplnené na 75 % z celkovej kapacity. „Aj počas nadchádzajúcej zimnej sezóny sme pripravení spoľahlivo plniť požiadavky dodávateľov zemného plynu, ktorí majú zakúpenú skladovaciu kapacitu v našich zásobníkoch,“ dodala Štecová.

Spoločnosť Nafta ako prevádzkovateľ podzemných zásobníkov zemného plynu poskytuje službu skladovania plynu pre koncových dodávateľov a obchodníkov so zemným plynom, ktorí majú zakúpenú skladovaciu kapacitu so svojim uskladneným zemným plynom. „Z pohľadu pripravenosti na zimu sa sústreďujeme najmä na plnenie plánu údržby a dokončovaniu investičných akcií zvyšujúcich spoľahlivosť podzemného zásobníka. Všetky práce pokračujú v súlade s harmonogramom,“ konštatovala Štecová.

energie_2_pr_clanok_reklama_nepouzivat Čítajte viac Ceny plynu lámu rekordy, bežným ľuďom porastú účty. O koľko si priplatia?

Nafta je medzinárodná spoločnosť s rozsiahlymi skúsenosťami v oblasti podzemného skladovania zemného plynu a zároveň slovenským lídrom v prieskume a ťažbe uhľovodíkov. Spoločnosť aktívne pôsobí v Európe, kde prevádzkuje podzemné zásobníky, realizuje prieskumné a ťažobné činnosti a zúčastňuje sa projektov na skladovanie energie z obnoviteľných zdrojov.

Nafta poskytuje rozvoj a technicko-servisné služby pre zásobníky s celkovou skladovacou kapacitou približne 64 terawatthodín. Okrem Slovenska je aktívna aj v Českej republike, Nemecku, Veľkej Británii, Rakúsku a na Ukrajine.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #nafta #zemný plyn #zdražovanie energií