Remišová: Petíciu Za klímu vrátime do parlamentu

Strana Za ľudí opäť navrhne v parlamente prijať vyhlásenie, o ktoré požiadalo 150-tisíc ľudí v petícii Za Klímu. Vyhlásenie stavu klimatickej núdze sa predtým nepodarilo v parlamente presadiť.

22.04.2021 12:38
debata (2)

Ako uviedla predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová, jej strana sa opäť pokúsi vrátiť petíciu do parlamentu. „Naša planéta si to zaslúži a my všetci to potrebujeme,“ povedala Remišová. Podľa Remišovej by štát mal robiť všetko preto, aby ochránil životné prostredie a planétu. „Musíme investovať do inovatívnych riešení, ktoré zabezpečia ľuďom kvalitný život, prosperitu, ale zároveň nebudú škodiť prírode tu u nás, alebo na druhom konci sveta,“ dodala predsedníčka strany Za ľudí.

zem, vesmír, planéta Čítajte viac Deň Zeme: Recyklácia, elektromobily či digitalizácia. Ako sa firmy snažia byť zelenšie?

Poslankyňa výboru pre životné prostredie za stranu Za ľudí Miriam Šuteková však pozitívne hodnotí napríklad zriadenie Rady vlády pre Európsku zelenú dohodu, aktívny prístup k riešeniu odstraňovania envirozáťaží, ochrany lesov a aktualizáciu odpadovej politiky, tlak na zvyšovanie energetickej efektívnosti a lepšie narábanie so zdrojmi.

Výrazné kroky treba podľa Šutekovej urobiť aj v oblasti „obrusovania hrán“ medzi ochranármi a obhospodarovateľmi lesa. Očakáva sa aj zriadenie medzirezortnej komisie s prizvaním odborníkov z odborného školstva, výskumných ústavov a zástupcov obhospodarovateľov lesa, skonštatovala.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #parlament #Za ľudí #klimatická kríza #klíma ťa potrebuje #Hrdinovia klímy