Vyhlásenie Hirmana k schváleným cenám elektriny pre domácnosti na rok 2023

TASR | 17.11.2022 12:40
Karel Hirman Foto:
Minister hospodárstva Slovenskej republiky Karel Hirman.
Vyhlásenie ministra hospodárstva Karla Hirmana k schváleniu Všeobecného hospodárskeho záujmu na včerajšom rokovaní vlády, je významným míľnikom pre zabezpečenie prijateľných cien elektrickej energie pre slovenské domácnosti v roku 2023.

"Všeobecné hospodárske záujmy (VHZ), ktoré boli schválené na zasadnutí vlády, nám upravujú legislatívny rámec na zavedenie memoranda so Slovenskými elektrárňami, a. s. (SE) a podmienky dodávok elektriny pre slovenské domácnosti v budúcom roku 2023. Súčasne stanovujú podmienky dodávok zo SE, a. s. na obchodného agenda, ktorým je štátna spoločnosť Slovenský plynárenský priemysel, a. s. (SPP) a podmienky dodávok smerom z SPP, a. s. smerom ku koncovým odberateľom. Vláda Slovenskej republiky a Ministerstvo hospodárstva SR tým plnia svoju úlohu a prísľub, že občania budú mať od 1. januára 2023 zabezpečené svoje dodávky elektrickej energie za cenu na takej úrovni, ktorá bude pre nich znesiteľná a akceptovateľná.

SR MH Hirman TK energetika závery rokovanie BAX Čítajte viac Vláda schválila ceny elektriny pre domácnosti na rok 2023

Aplikácia memoranda, ktoré bolo podpísané so SE a. s. taktiež svedčí o dobrej vzájomnej spolupráci Ministerstva hospodárstva SR a Vlády SR s vedením a ostatnými akcionármi Slovenských elektrární, a. s., čo považujem za veľmi podstatné. Budeme pokračovať v ďalšom vecnom a serióznom dialógu s akcionármi tak, aby sa stabilizovala situácia v SE, a. s. a aby táto spoločná kooperácia prinášala pozitívne výsledky ako pre slovenské domácnosti, tak pre všetkých odberateľov elektriny na území Slovenska."