Aktuálne dodávky ropy a plynu sú stabilné. Transpetrol robí opatrenia

SITA | 24.02.2022 09:31
transpetrol, Foto: ,
Transpetrol je na prípadné výpadky v dodávkach ropy pripravený.

Slovenský prepravca ropy, spoločnosť Transpetrol, zatiaľ nezaznamenal prerušenie dodávok ropy z Ruska. „Aktuálne dodávky ropy ropovodom Družba sú stabilné, nezaznamenali sme žiadne výpadky,“ povedala pre agentúru SITA riaditeľka kancelárie generálneho riaditeľa Transpetrolu Linda Vaškovičová.

Transpetrol je na prípadné výpadky v dodávkach ropy pripravený. „Momentálne spoločnosť vykonáva všetky potrebné opatrenia, aby sa prípadné zmeny v dodávkach ropy eliminovali,“ konštatovala Vaškovičová.

(typo - nepouzivat v orise) Plyn Čítajte viac Ruská agresia tlačí ceny plynu hore. Čo sa stane v prípade útoku? Prví by boli na rane veľkí odberatelia

Dodávky zemného plynu na Slovensko z Ruska cez Ukrajinu zatiaľ nie sú prerušené. Slovenský prepravca plynu, spoločnosť Eustream, nateraz neavizuje problémy s dodávkami plynu. Ako vyplýva zo zverejnených informácií spoločnosti Eustream, dnes (štvrtok 24. februára) by sa malo cez Veľké Kapušany prepraviť bezmála 59 miliónov kubíkov plynu. Uplynulé dni sa pritom prepravilo plynovodom z Ruska na Slovensko denne od 25 do 35 miliónov metrov kubických plynu.