Máte postavenú studňu na čierno? Taraba zvažuje amnestiu

Ministerstvo životného prostredia chce riešiť tému ilegálne postavených studní. Na Slovensku sú ich podľa šéfa envirorezortu Tomáša Tarabu (nominant SNS) tisíce. Avizoval to pred rokovaním vlády.

21.02.2024 15:01
taraba Foto: ,
Minister životného prostredia Tomáš Taraba.
debata (9)

„Na ministerstve zvažujeme, že zavedieme niečo ako amnestiu na studne. Na Slovensku sú stovky tisíc studní, ktoré sú ilegálne postavené. Nahlasovacia a schvaľovacia činnosť je enormná,“ povedal Taraba. Zároveň poukázal na klesanie spodných vôd, ktoré potrebuje mať ministerstvo pod kontrolou.

Ladislav Kamenický Čítajte viac Minister Kamenický priznal úsporný balíček za 1,5 miliardy. Lepšie opatrenia sa už minuli, pristúpime k tým horším, vyhlásil

Envirorezort chce podľa Tarabu riešiť aj cenu úžitkovej vody, ktorá sa na Slovensku 12 rokov nemenila. Taraba má tiež v pláne riešiť otázku odberu vody právnickými osobami. „Máme 50.000 kubíkov vody pre právnické osoby zadarmo, čo v praxi znamená, že iba osem právnických subjektov platí za vodu,“ poznamenal. Minister zároveň zdôraznil, že Slovensko musí pristúpiť k inému manažmentu vodnej politiky.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #studne #Taraba