Takáč v Ide o pravdu: Hnev farmárov smeruje proti bruselským nezmyslom. Pokojne pôjdem na čele protestov

Protesty slovenských poľnohospodárov podporujem, budem medzi nimi, pokojne aj na čele, povedal minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Richard Takáč. Očakáva, že to bude slušný protest, ktorý by nemal strpčiť život ostatným občanom.

13.02.2024 11:00
debata (36)
Pozrite si debatu Petra Bielika a Richarda Takáča v relácii Ide o pravdu (rozhovor bol nakrútený počas minulého týždňa)
Video

Takáč uviedol, že chápe, prečo sa protesty poľnohospodárov prehnali Európou. „Napríklad si zoberte, že Európska únia chcela spoplatniť hovädzí dobytok emisnými kvótami, že vypúšťaju CO2, prdia, po slovensky a tým pádom by sme ich normálne zinkasovali ako nejakú fabriku, ktorá má nejaký komín,“ uviedol Takáč. Dodal, že poľnohospodári majú množstvo byrokracie a systém ich mení na úradníkov a „vyháňa z polí“, kde by mali v prvom rade byť.

Súhlasí s tým, že Európska únia musí mať ekologické ciele, ale nie tak aby si znižovala svoju konkurencieschop­nosť voči Amerike či Číne. Množstvo dobytka na Slovensku, keby sa zrátali všetky chovy, je také ako na jednej farme v USA, tvrdí.

Ak chce minister zabezpečiť, aby bolo v obchodoch viac slovenských výrobkov? Vrátia sa pokuty pre obchodné reťazce? Aké poznatky si priniesol z návštevy Maďarska, ktoré má vyšší podiel domácich výrobkov v obchodoch ako Slovensko? Prečo Poľnohospodárska agentúra nefunguje podľa jeho predstáv a čo jej prácu brzdí? Aké opatrenia chce pripraviť, aby mali poľnohospodári dotácie včas a v plnej výške? Pozrite si reláciu Ide o pravdu.

© Autorské práva vyhradené

36 debata chyba
Viac na túto tému: #Ide o pravdu #Richard Takáč