Slováci si zamilovali exotiku, na Turecko ale nedajú dopustiť, čaká ich aj ďalšie exotické prekvapenie

V roku 2022 bolo ešte cestovanie poznačené pandémiou covidu, minulý rok už dovolenkám prial, a zdá sa, že rok 2024 bude k cestovaniu ešte prajnejší. Aké destinácie sú najžiadanejšie a prečo? Na otázky o dovolenkách a trendoch v cestovaní, odpovedajú Marcel Siekel, riaditeľ Dertouristik SK, a Jan Bezděk, hovorca Dertouristik Eastern Europe.

29.01.2024 13:30
debata (5)
Trendy v cestovaní
Video
Odpovedajú Marcel Siekel, riaditeľ Dertouristik SK, a Jan Bezděk, hovorca DertouristikEastern Europe. / Zdroj: TV Pravda

Turecko, Grécko, ale aj exotické destinácie ako Kuba, Vietnam či Dominikánska republika. Práve o tieto lokality je medzi dovolenkármi v tomto roku najväčší záujem a ich dobrý predaj už od začiatku januára v rámci first minute ponuky naznačuje, aké budú dovolenkové trendy v tomto roku.

Záujem o exotické dovolenky s odletom z Bratislavy teší aj Marcela Siekela, riaditeľa Dertouristik SK. Práve možnosť lietať na Kubu, do Vietnamu a do Dominikánskej republiky priamo z bratislavského letiska považuje Marcel Siekel za najväčší úspech, ktorý sa im podaril minulý rok. „Lety zo Slovenska do exotiky moderným pohodlným Airbusom A350–900 považujem za splnený sen, ide o takú moju srdcovú záležitosť, ktorú sa podarilo zrealizovať a z čoho sa veľmi teším,“ hovorí. Investovaný čas a energia sa im vracia v podobe nadšenia klientov, ktorým sa snažili ponúknuť niečo nové a najmä urobiť cestovanie na opačný koniec sveta rýchlejším a pohodlnejším. „Klientom sa páči najmä Vietnam, je to pre nich niečo nové, ale veľký záujem je aj o Kubu, Dominikánska republika je taká klasika,“ dodáva Siekel. A netají, že medzi spomínané krajiny pribudne aj ďalšia exotická destinácia, presnú lokalitu zatiaľ prezrádzať nechce, ale klienti sa majú vraj na čo tešiť.

Slováci sa ale nehrnú len do exotiky, stále si vyberajú aj overené tradičné dovolenkové krajiny ako Turecko či Grécko. A prečo sa tak dobre predáva Turecko? Slováci, najmä rodiny s deťmi, majú radi all inclusive, a táto krajina dokáže v tomto smere uspokojiť každého klienta. Viac o tom, či si treba zájazd kúpiť už teraz, alebo čakať na výhodný last minute a či vôbec nejaké budú, aj to, ako si Slováci vyberajú dovolenky a aké sú aktuálne trendy v cestovaní, si vypočujte v podcaste s Marcelom Siekelom, riaditeľom Dertouristik SK, a Janom Bezděkom, hovorcom Dertouristik Eastern Europe.

Vypočujte si aj podcast

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #cestovanie #cestovná kancelária