Popradské letisko láka Slovákov na Balkán. K moru sa začne lietať už nasledujúce leto

Z popradského letiska sa bude počas budúcoročnej letnej sezóny lietať do Bulharska. Prvé lietadlo s dovolenkujúcimi by malo odletieť z Popradu už 5. júna. Letisko to avizovalo na sociálnej sieti.

29.11.2023 13:38
letisko, poprad-tatry, cestovanie, lietadlo Foto:
Letisko Poprad-Tatry.
debata

Ešte v polovici novembra informovalo, že spod Tatier poletia lietadlá aj do Afriky, konkrétne do Tuniska. Medzi letnými charterovými linkami bude samozrejmosťou aj letecké spojenie s tureckou Antalyou.

energie Čítajte viac Koniec doplácania na susedov. Začali platiť veľké zmeny pri vykurovaní, dotkne sa to účtov za teplo

V rámci pravidelných liniek sa z Popradu dlhodobo lieta do Londýna. K leteckému spojeniu s Lutonom od Wizz Airu od novembra pribudli lety aj na letisko Stansted, ktoré prevádzkuje nízkonákladový dopravca Ryanair. Riaditeľ letiska Ján Pitoňák v októbri zároveň avizoval, že popradské letisko plánuje otvoriť diskusiu o ďalšej leteckej linke v smere na írsky Dublin.

Letisko Poprad – Tatry sa nachádza v nadmorskej výške 718 metrov a patrí k najvyššie položeným letiskám pre prepravné lietadlá v strednej Európe. Situované je približne 200 metrov od diaľničného uzla, spájajúceho mesto Poprad s Vysokými a Nízkymi Tatrami. V tomto roku si pripomína 85. výročie svojho fungovania.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bulharsko #letisko Poprad #letecké linky