Danko chce vytvoriť "Národné menu". SNS plánuje propagovať zariadenia s tradičnou kuchyňou

Slovenská národná strana (SNS) podporuje cestovný ruch aj tvorbou takzvaného "Národného menu". Cieľom podľa nej je, aby ľudia získali prehľad o národnej kuchyni vo všetkých kútoch Slovenska.

11.11.2023 14:22
Pellegrini, Danko, Fico Foto: ,
Predseda SNS ANdrej Danko v popredí.
debata (20)

Hlavnou myšlienkou je vytvoriť zoznam jedál typických pre Slovensko, ako aj reštauračných a ubytovacích zariadení, ktoré už národné špeciality ponúkajú.

Karel Hirman Čítajte viac Exminister Hirman: Ako Fico s Dankom dali zarobiť americkým zbrojárom

„Tieto zariadenia sa budú propagovať v rámci cestovného ruchu a turizmu aj cudzincom ako miesta, kde môžu dostať tradičnú domácu kuchyňu. Nebude to povinné, ale vzniká možnosť sa zviditeľniť spojením sa do prehľadného celku. Domáce jedlá sa môžu podporiť aj väčšou propagáciou gastrofestivalov, ako sú už známe súťaže napríklad vo varení halušiek a iných jedál z múky a zemiakov,“ vysvetlil šéf SNS Andrej Danko s tým, že sa podporia domáci výrobcovia potravín.

Strana vníma cestovný ruch ako budúcnosť. „Patria tam športové a kultúrne podujatia, rekonštrukcia pamiatok. Musíme poriadne spropagovať naše regióny, aby ľudia vedeli, kam ísť a čo tam presne nájdu, na čom si môžu pochutiť. Nemá to svojho gazdu. Tak sa podporí národné povedomie obyvateľstva,“ podotkol Danko.

Šéf asociácie hotelov Marek Harbuľák Čítajte viac Šéf hotelierov: Slovákom sa už v niektorých odvetviach nechce pracovať. Potrebujeme viac cudzincov

Jednou z agend ministerstva športu a cestovného ruchu podľa neho bude pomôcť gastroprevádzkam, penziónom a hotelom aj zrýchlenými odpismi napríklad pri výstavbe wellness alebo zavedením daňovej úľavy z „tringeltov“ v ubytovacích zariadeniach.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #SNS #cestovný ruch #Andrej Danko #vláda Roberta Fica