Nový park na najväčšom sídlisku dá prácu vyše 600 ľuďom. Vzniknú haly, sklady a 280 parkovacích miest

V bratislavskej Petržalke má vyrásť logistický areál, ktorý vytvorí pracovné miesta približne pre 623 zamestnancov. Vyplýva to zo zámeru s názvom Garbe Park Bratislava City, ktorý investor - spoločnosť SK5 Logimac - predložil na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA). Predpokladané investičné náklady sú približne 30 miliónov eur.

03.10.2023 15:44
Petržalka, dron, mReportér Foto:
Výhľad z dronu na Petržalku.
debata (1)

Objekt má ponúknuť funkciu veľkoobchodných skladov a distribučných centier s novými priestormi na prenájom pre služby a drobné montážne činnosti. Vzniknúť majú dve haly, kde budú aj šesť administratívnych dvojpodlažných vstavkov.

pellegrini, fico, šimečka Čítajte viac Novú vládu čakajú na stole naliehavé veci. Ktoré témy musí akútne riešiť?

Územie, kde má vzniknúť logistický park, je z východnej strany ohraničené diaľnicou D2 a severnú časť územia zas definuje nadjazd nad diaľnicou – prepojenia na Bratskú ulicu. Areál v zámere počíta s napojením na diaľnicu D2. Trasovanie dopravy z prevádzky má byť riešené mimo obydlí mestskej časti.

„Súčasťou riešeného areálu budú štyri showroomy so súvisiacim zázemím určené na prenájom a budú slúžiť ako výstavno-predajná plocha so skladovým priestorom podľa požiadaviek nájomcu,“ dodal investor v zámere.

Priblížil, že vo vyhradených priestoroch navrhovanej činnosti sa v rámci trojzmennej prevádzky počíta s vytvorením pracovných miest približne pre 623 zamestnancov. Zároveň má vzniknúť aj 280 parkovacích miest. Termín začatia výstavby predpokladá investor v roku 2025 a ukončenie o dva roky neskôr.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Petržalka #pracovné miesta