Premiér Ódor "odmení" podpis pôvodnej zmluvy medzi NDS a SkyTollom trestným oznámením

Cieľom aktuálnej vlády je, aby náklady na elektronický výber mýta boli namiesto 38 percent menej ako 15 percent

05.08.2023 14:17
Národná diaľničná spoločnosť / NDS / Foto: ,
Opätovné predĺženie výberu mýta spoločnosťou SkyToll mnohých pobúrilo. NDS to považuje za dobré rozhodnutie.
debata (12)

Premiér Ľudovít Ódor avizuje trestné oznámenie pre podpis pôvodnej zmluvy na mýtny systém medzi Národnou diaľničnou spoločnosťou (NDS) a SkyToll. Označil ju za absolútne nevýhodnú pre štát vo všetkých aspektoch. Zároveň potvrdzuje zámer vlády výrazne znížiť náklady na elektronický výber mýta už od budúceho roka. Uviedol to v relácii RTVS Sobotné dialógy.

„Stále robíme všetko pre to, aby sme splnili to, čo je v programovom vyhlásení, že výrazne ideme znížiť nákladovosť mýta,“ vyhlásil premiér. Situáciu podľa neho napriek dostatku času dosiaľ nikto neriešil. Voči vedeniu NDS neplánuje vyvodzovať dôsledky, keďže s pôvodnou zmluvou nemá nič spoločné.

Cieľom aktuálnej vlády je, aby náklady na elektronický výber mýta boli namiesto 38 percent menej ako 15 percent. „Urobíme všetko pre to, aby sme nezvratne spustili proces, že sem prídu poskytovatelia európskeho mýtneho systému a budú to poskytovať za výrazne menej peňazí,“ načrtol. Potvrdil tiež záujem ukončiť zmluvu so SkyToll a previesť časť podniku na štát. Očakáva tak úsporu na niektorých poplatkoch.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #NDS #SkyToll #Ľudovít Ódor #výber mýta #správca mýta