Kontrolóri odkryli biznis so šteniatkami. Obchodník ich mal predávať do Belgicka mŕtvym

Finančná správa (FS) SR vykonala kontrolu dane z príjmov u obchodníka so šteniatkami. Na základe kontroly vyrubili kontrolóri finančnej správy obchodníkovi rozdiel dane vo výške takmer 270-tisíc eur. V pondelok o tom informovala hovorkyňa FS Martina Rybanská.

24.07.2023 14:06
Finančná správa / FS / Kriminalisti Foto:
debata (3)

Zvieratá kupoval obchodník od fyzických osôb a následne ich predával, a to prevažne do Belgicka. Do daňových výdavkov zahrnul viac ako 2000 výdavkových pokladničných dokladov za nákup šteniatok.

„Ukázalo sa, že v čase, keď malo dôjsť k predaju šteniatok, uvádzané fyzické osoby sa na adrese uvedenej na dokladoch nezdržiavali, neboli na nej ani prihlásené alebo už neboli nažive,“ priblížila Rybanská.

Reštaurácia / Čašník / Jedlo / Obed / Stravovanie / Čítajte viac Slovensko chýba na mape gastronomickej elity, vznikla preto petícia

Finančná správa využila súčinnosť aj iných subjektov, ktoré musia oznamovať správcovi dane údaje potrebné na účely správy daní. V tomto konkrétnom prípade pomohla spolupráca daňových kontrolórov s 37 obcami.

Kontrolóri požiadali obce o preverenie identity občanov, ktorí boli uvedení na predložených výdavkových pokladničných dokladoch.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Finančná správa