Veľká novinka na bratislavskom letisku. Spustia tri nové linky do exotiky najmodernejším Airbusom

Z Bratislavského letiska sa bude od jesene lietať do nových troch exotických destinácií. Slováci tak po novom poletia do Vietnamu, Dominikánskej republiky a na Kubu priamo zo Bratislavy. Skupina DER Touristik Eastern Europe, ktorá zastrešuje značky Kartago Tours a Fischer, totiž uzavrela kontrakt so španielskymi aerolinkami World2fly.

21.06.2023 16:51
Letisko / Milana Rastislava Štefánika / M.R.... Foto: ,
Letisko Milana Rastislava Štefánika v Bratislave
debata

Klienti spomínaných cestovných kancelárií tak budú môcť letieť do exotiky Airbusom A350–900, ktoré je najmodernejším a najúspornejším lietadlom strednej veľkosti pre diaľkové lety.

Hodnota kontraktu pre tohtoročnú zimnú sezónu presahuje 21-miliónov eur a cestovným kanceláriám zaručuje od konca októbra tri lety týždenne na vietnamský ostrov Phu Quoc, do dominikánskej Punta Cany a kubánskej Santa Clary, informujú spoločnosti v tlačovej správe.

+1

Lietadlo francúzskeho výrobcu Airbus je určené pre 432 pasažierov. Tento model má vďaka použitým materiálom (uhlíkové vlákna, titán a zliatiny hliníka) až o 25 percent nižšiu spotrebu paliva oproti súčasnému štandardu. Jeho výhodou je aj tichý chod. Hladina hluku na palube je na úrovni iba 59 db, čo z nej robí vôbec najtichšiu kabínu zo všetkých súčasných lietadiel. Na palube budú mať cestujúci k dispozícii tiež WIFI pripojenie či bohatý systém palubnej zábavy v češtine s 200 hodinami filmov, hudby, audiokníh a hier na obrazovkách pred každým sedadlom.

Letisko M. R. Štefánika Čítajte viac Nová letecká linka z Bratislavy odštartovala. Kam sa bude lietať po novom?

V základnej cene letenky klienti dostanú hlavné jedlo s 3 chodmi a desiatu alebo raňajky pred pristátím. Na palubu si budú môcť vziať 10 kg batožinu, odbavená sa musí zmestiť do 23 kilogramov.

„Budeme mať k dispozícii úplne nové lietadlo, takže verím, že už samotný let bude pre klientov skvelým zážitkom. Vďaka vlastnostiam lietadla navyše budeme schopní ponúknuť aj najlepšiu cenu,“ komentuje uzavretý kontrakt Jiří Jelínek, predseda predstavenstva skupiny DER Touristik Eastern Europe.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #dovolenka #letisko #exotika