Pročko bojuje za poľovníkov: Chceme, aby nepoľovali len oligarchovia

Chceme vrátiť systém poľovníctva z pred roku 2009 a zrušiť povinné členstvo v Slovenskej poľovníckej komore. Uviedol to na dnešnej tlačovej besede poslanec hnutia Obyčajní ľudia a nezávisle osobnosti (OĽaNO) Jozef Pročko.

17.05.2023 16:45
Jozef Pročko Foto: ,
Poslanec Jozef Pročko (OĽaNO)
debata (6)

S tým, že chcú podporiť poľovníctvo a urobiť transparentnú jednoznačnú organizáciu, ktorá bude zastrešovať aj „ľudových poľovníkov“.

Tento zákon má pomôcť hospodárom, ktorí prichádzajú o svoje majetky a investície a poľovníkom, aby naozaj poľovali a túto zver lovili. Poľovnícka komora vyvíja tlak, zváža poľovníkov autobusmi do Bratislavy na protesty. „Slovenská poľovnícka komora klame. Tvrdí, že ideme rušiť poľovníctvo,“ upresnil Pročko. Dodal, že ľudia sa zľakli a začali hromadne podpisovať petíciu proti zrušeniu poľovníctva. Pročko ubezpečuje poľovníkov, že nechcú zrušiť poľovníctvo, ale ho zrovnoprávniť, aby nepoľovali len oligarchovia.

fagaras, divocina, prales, rumunsko, mrtve drevo Čítajte viac Na Zemplíne otvorili firmu, ktorá vyrobí vyše 25 miliárd drievok ročne

Hlasovanie o zákone na základe návrhu troch poslaneckých klubov OĽaNO, Sloboda a Solidarita a Sme rodina by malo byť v júni.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #poľovníctvo #Jozef Pročko