Ohlásili novú pomoc. Rozdávať chcú 100 tisíc potravinových balíčkov, kto bude mať nárok?

Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny chystá novú pomoc. Počas marca a apríla po celom Slovensku rozdá zhruba 100-tisíc potravinových balíčkov naplnených trvanlivými potravinami a taktiež aj 65-tisíc hygienických balíčkov.

01.03.2023 13:43
krajniak Foto: ,
Milan Krajniak (Sme rodina)
debata (35)

Určené majú byť jednotlivcom, rodinám s deťmi, dôchodcom, invalidom a zdravotne ťažko postihnutým, ktorí sú príjemcami pomoci v hmotnej núdzi a ocitli sa v mimoriadne nepriaznivej situácii, z ktorej sa sami nedokážu dostať. Informuje na sociálnej sieti predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina).

Dodáva, že o balíček nebude musieť nikto žiadať. Presný harmonogram distribúcie balíčkov s podrobnými informáciami vopred zverejní Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny na svojej webovej stránke.

potraviny Čítajte viac Kilo papriky aj za sedem eur, uhorka za 1,8 eura. Prišla ďalšia vlna zdražovania zeleniny

Poslanec Marián Viskupič (SaS) upozorňuje, že pomoc nerozdáva hnutie Sme rodina a ani Boris Kolár zo svojho. „Balíčky pripravuje a distribuuje Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny spoločne s vybranými partnerskými organizáciami. Financuje to ministerstvo práce z financií nás občanov, ktorí platíme dane. Takže pomáhajú ľudia ľuďom…takto by to bolo fér napísané,“ píše na sociálnej sieti.

O samotnej iniciatíve píše, že je v poriadku, pretože pomôže adresne, tam kde je to najviac potrebné. „Čo nie je fér, je vytĺkanie politických bodov a prekrúcanie reality,“ dodáva.

35 debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #zdražovanie