Pokračovanie článku: Prichádzajú 14. dôchodky. Kedy presne dorazia, čo treba spraviť a aká bude ich výška?

Odkiaľ na to štát vezme?

Odpoveď je jednoduchá. Zo schválenej novely štátneho rozpočtu. Najväčší balík peňazí bude smerovať na pomoc firmám. Ďalšie peniaze dostane ministerstvo hospodárstva na jednotlivé kompenzačné schémy. A pomoc vo výške takmer 208 miliónov eur dostanú práve dôchodcovia na vyplatenie štrnástej penzie.

Boris Kollár, Gábor Grendel, Michal Šipoš, Milan Krajniak, Anna Zemanová Čítajte viac Poslanci schválili ďalšie zmeny v dôchodkoch. Dotknú sa vdov, vdovcov či poberateľov opatrovateľského

Rovnako na účet rezortu práce smeruje aj suma 190 miliónov eur, ktorá je určená na pomoc najohrozenejším skupinám. Tá sa rozdá buď vo forme energošekov, alebo uhradením časti faktúry u dodávateľa energií. Ďalšie financie v objeme 200 miliónov eur sú určené na kompenzačné opatrenia pre verejnú správu.

Ministerstvo financií sa obhajuje, že spolu s touto 1,5 miliardou (suma, o ktorú sa navýši štátny rozpočet na rok 2022) má pripravené v rozpočte na budúci rok ďalších 3,5 miliardy eur, čiže dokopy 5 miliárd eur iba na pomoc pri drahých energiách a zdražovaní.

© Autorské práva vyhradené

36 debata chyba
Viac na túto tému: #penzia #Slovensko #Vianoce #14. dôchodok