Hlina sa opäť pripomenul. Kollárovi vylepil pred bilbord reakciu na nájomné byty

Vládna koalícia sa začala chváliť bilbordami naplnených sľubov. Či už ide o ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) s bilbordom „200 eur na dieťa. Splnili sme,“ alebo predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) s bilbordom, ktorý má v názve „nájomné byty sú realitou. Niekdajší šéf KDH a exposlanec Alojz Hlina, ktorý sa pridal k strane Tomáša Druckera, kedysi zaparkoval pred dom bývalého komunistu Vasila Biľaka tank, sa pred pár dňami opäť pripomenul.

03.07.2022 11:03
najomne byty Foto:
Alojz Hlina zasadil provokačný billboard pred Borisa Kollára.
debata (52)

Hlina je známy svojimi exhibicionistickými činmi. Najnovšie pred Kollárov bilbord zasadil svoj vlastný bilbord s mottom „A mohla bych je vidět?“, na ktorom je v pozadí fotka babičky.

Video

„Tak ako? Čo si pomyslíte, keď si tak idete po slovenských cestách, či necestách, rozmýšľate z čoho to všetko zdraženie zaplatíte a z bilbordov sa na Vás usmievajú politici. Politici, korí si za Vaše peniaze oblepili celé Slovensko so svojimi klamstvami,“ nahnevane sa vyjadril Hlina na svojom Facebooku.

„Mnohí ľudia po tridsiatke bývajú v „mama hoteli“, pretože si nemôžu dovoliť predražené bývanie. Vieme, ako tento problém vyriešiť.“ Takto ešte pred voľbami v roku 2020 obhajoval Kollár svoje plány vystavať 25-tisíc nájomných bytov za rok. Šéf hnutia sme rodina pred dva a pol rokmi sľuboval vo videu 2-izbový byt za 200 eur. Aká je dnes realita?

Boris Kollár Čítajte viac Kollár o nájomných bytoch: Sľub som splnil. Pri Bratislave vyrastie mestečko s 20 tisíc bytmi

Takmer po dva a pol roku od sľubov, parlament schválil zákony o štátnej podpore nájomného bývania. Zákon, ktorý predložil poslanec Sme rodina Miloš Svrček, má vytvoriť prostredie, ktoré umožní výstavbu štátom podporovaného nájomného bývania s regulovanou výškou nájomného a so zárukou dlhodobého bývania. Agendu zastrešuje úrad podpredsedu vlády pre legislatívu Štefana Holého tiež zo Sme rodina. Zákon nadobudne platnosť od začiatku budúceho roka.

Nájomné byty teda až takou realitou ako uvádza Kollár na svojich bilbordoch nie sú. Boli by, keby sa aspoň začali kopať základy. Prvé byty, napríklad v Nitre by mali tendrovať stavebné práce začiatkom júla a pred koncom roka by sa malo stavať.

Strbske Pleso  Filip Kulisev Čítajte viac Aj 7-tisíc eur za meter. Byty v Tatrách idú na dračku, sú drahšie ako v Bratislave

Po roku by mali byť byty postavené, tvrdia kollárovci. Najväčší dopyt je podľa vicepremiéra pre legislatívu Štefana Holého (Sme rodina), ktorý celý proces výstavby zastrešuje, v krajských mestách, teda v Žiline, Trnave, Košiciach.

Vznikne niečo ako rezervačný portál, kde sa jednotlivé ponuky bytov budú postupne zverejňovať. „Keď budú mať investiční partneri rozrobený projekt, na portáli zverejnia, o aké bytovky ide, a tam si ľudia nájdu konkrétnu bytovku a byt, kde si ľudia kliknú na rezervačný formulár a ak splnia podmienky, systém ich začne automaticky procesovať,“ vyhlásil Holý.

© Autorské práva vyhradené

52 debata chyba
Viac na túto tému: #byty #Slovensko #Alojz Hlina #nájomné byty