Minister Doležal: Žiadne vlaky nezruším! Bol by to krok späť

Česko, Rakúsko aj Poľsko budujú trate pre rýchlovlaky. Kde je Slovensko? „My sme tento vlak už možno zmeškali,“ povedal v Ide o pravdu minister dopravy Andrej Doležal (nom. Sme rodina).

08.06.2022 17:00
debata (12)

Ministerstvo financií odmieta uvoľniť chýbajúcich 24 miliónov eur pre železničnú dopravu. Hrozba zrušenia tretiny vlakových spojov nebola nikdy taká reálna. Minister dopravy Andrej Doležal (Sme rodina) sa cíti dotknutý vyjadreniami ministra Igora Matoviča (OĽaNO) o tom, že na železniciach sa neurobilo dosť pre zastavenie rozkrádania.

VIDEO: Minister Doležal o rušení vlakov. Prečo by to podľa neho bol krok späť?

Video

„Nemám na to komentár. Je to obvinenie, ktoré ak myslí vážne, nech sa obráti na políciu,“ povedal v relácii Ide o pravdu minister dopravy. „K 1. júlu žiadne vlaky nezruším. Bol by to obrovský krok späť,“ oznámil Doležal v TV Pravda. O svojom rozhodnutí informoval predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina), aj ministerstvo financií. Peniaze chce získať z iných zdrojov v rámci ministerstva dopravy, napríklad znížením balíka určeného na covidovú pomoc.

Kedy bude rozvoj verejnej dopravy na Slovensku prioritou pre vládu? Prečo zaostávame v modernizácií železníc? Kedy a ako začneme reálne motivovať ľudí k tomu, aby presadli z auta na vlak či autobus? Pozrite si ukážku z TV relácie Ide o pravdu s Andrejom Doležalom, ministrom dopravy a výstavby, celú reláciu zverejníme čoskoro.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Ide o pravdu #andrej doležal