O hypotéku už môžete žiadať aj cez appku. Detaily dotiahnete na pobočke

O tzv. digitálnu hypotéku si môžu klienti 365.bank po novom požiadať v mobilnej aplikácii, či v internet bankingu. Novinku banka spustila tento týždeň. Na záver procesu si klienti v aplikácii vyberú aj preferovanú pobočku banky, kde schválený úver dotiahnu do konca.

27.10.2021 10:50
kľúče, nehnuteľnosť, dom, byt, hypotéka Foto:
Ilustračné foto.
debata

Pri dizajnovaní digitálnej hypotéky vychádzala 365.bank zo spätnej väzby od klientov, ktorú získala v prieskume. Banka týmto dopĺňa portfólio svojich digitálnych produktov. Popri plne digitálnom účte, digitálnej karte bez plastu, či digitálnej pôžičke rozširuje svoju ponuku aj o digitálnu hypotéku.

„Trišesťpäťka je prvou bankou, ktorá prináša možnosť vyplniť a podať žiadosť o úver na bývanie cez mobilnú aplikáciu. Celý proces by mal klientom zabrať približne desať minút. Ako digitálna banka s pobočkami sa touto cestou snažíme uľahčiť riešenie ich bývania tak, že žiadosť vybavia komfortne z pohodlia svojho domova a proces dokončia na našom obchodnom mieste, ktoré si vyberú a kde sa môžu poradiť o detailoch," hovorí Filip Lehocký, head of digital business v 365.bank.

Bratislava Čítajte aj Zdražovanie pokračuje. Štvrť milióna za byt je nový štandard

V rámci aplikácie klientovi kalkulačka vypočíta, koľko bude platiť pri požadovanej výške hypotéky. Môže si porovnávať možnosti jednotlivých fixácií, výšky mesačných splátok a celkovo si modelovať úver podľa vlastných predstáv.

Parametre digitálnej hypotéky

//fixácia 1, 2 a 3 roky://

  • od 0,365% ročne (do 70% LTV),
  • od 0,50 % ročne (od 70,01% LTV do 80,00 % LTV),
  • od 1,75 % ročne (nad 80% LTV),

//fixácia 5 rokov://

  • od 0,70 % ročne – do 70% LTV,
  • od 0,95 % ročne od 70,01% LTV do 80,00 % LTV,
  • od 1,95 % ročne nad 80% LTV,

preplatenie poplatku za predčasné splatenie hypotéky z inej banky

bez poplatku za poskytnutie

Následne klient vyplní nevyhnutné informácie o sebe týkajúce sa typu zamestnania, výšky príjmu a záväzkov či počtu detí a pod. Na základe toho mu banka vygeneruje, či má nárok na úver podľa toho, ako si ho namodeloval, prípadne mu navrhne inú ponuku.

debata chyba
Viac na túto tému: #banky #hypotéka #úver na bývanie