Ponúkajú vrátenie 137 eur, ale je to podvod. Daniari upozorňujú na šírenie pochybných emailov

Finančná správa (FS) SR opäť upozornila na podvodníkov, ktorí sa snažia oklamať daňovníkov a zasielajú im podvodný email. Ponúkajú im vrátenie sumy vo výške 136,99 eura, ak vyplnia priložený formulár žiadosti.

23.09.2021 11:56
počítač, práca s počítačom Foto:
Pozor na podvody cez emaily.
debata (1)

Finančná správa však takéto maily neodosiela a vo štvrtok daňovníkom odporučila, aby na ne nereagovali ani neposkytovali žiadne svoje údaje.

„Finančná správa eviduje v posledných dňoch podnety od občanov, že dostali email s informáciou, aby vyplnili priložený formulár a následne im bude vrátená suma 136,99 eura. Finančná správa apeluje na občanov, aby sa nenechali nachytať. Ide o podvodný email, ktorý odosiela neznámy odosielateľ v mene finančnej správy,“ uviedla hovorkyňa FS Martina Rybanská.

mobil, sociálna sieť, chat, internet, facebook Čítajte viac Online podvody sú na vzostupe. Odborníci radia, na čo si dať najviac pozor

Daňovníci, ktorí sa s takýmto emailom stretli, by naň nemali reagovať. „Finančná správa vyzýva verejnosť, aby na takéto emaily nereagovala, neklikala na priložené linky, nevypĺňala žiadny ,formulár žiadosti' a obrátila sa na políciu,“ dodala Rybanská. Najnovší pokus podvodníkov bude FS riešiť v spolupráci s kompetentnými orgánmi.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Finančná správa