Hazardné hry sú od júla pod väčšou kontrolou, úrad pre ich kontrolu získava údaje online

Hazardné hry sú od začiatku júla pod väčšou kontrolou.

08.07.2021 12:16
Kasíno / hazard / ruleta / Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (1)

Účinnosť nadobudla tretia časť vyhlášky Ministerstva financií (MF) SR, podľa ktorej od tohto dátumu dostáva Úrad pre reguláciu hazardných hier (ÚRHH) od jednotlivých prevádzkovateľov dátové balíky so základnými údajmi o jednotlivých hazardných hrách online. Cieľom je zefektívniť prácu úradu najmä v oblasti dozoru a kontroly, uviedol vo štvrtok ÚRHH.

„Zmyslom prijatia tejto vyhlášky bolo najmä zautomatizovanie procesov. K dispozícii tak máme možnosť sledovať online dáta z každej hazardnej hry celkovo alebo aj samostatne, a to najmenej v rozsahu stávka, výhra, výplata, prípadne s uvedením dátumu a času hry. Rovnako máme možnosť sledovať a analyzovať štatistické údaje, akými sú napríklad počet odohratých hazardných hier,“ uviedol generálny riaditeľ úradu Peter Andrišin.

Automat / Hrací automat / Rúško / Vírus / Čítajte aj Obce budú môcť zakázať hazard aj bez potreby petície občanov

Vyhláška vstúpila do platnosti 30. decembra minulého roka a účinnosť nadobúdala postupne v troch termínoch. Od 1. januára pre online prístup na server prevádzkovateľa, od 1. júna pre registráciu prevádzkovateľov hazardných hier a 1. júla pre oficiálne spustenie zasielania dátových balíkov. Vyhláška definuje spôsob a rozsah údajov, ku ktorým sa úrad dostane bezplatným prístupom cez server prevádzkovateľa hazardnej hry, alebo spôsob a rozsah údajov, ktoré je povinný prevádzkovateľ posielať úradu na dennej alebo mesačnej báze.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hazardné hry