Sulík cestuje do Petrohradu. Zúčastní sa Medzinárodného ekonomického fóra

Podpredseda vlády a minister hospodárstva Richard Sulík cestuje dnes do ruského Petrohradu, kde sa zúčastní 24. Medzinárodného ekonomického fóra (SPIEF). Toto fórum patrí medzi najvýznamnejšie svojho druhu na východ od Európskej únie (EÚ).

02.06.2021 13:23
Richard Sulík Foto:
Minister hospodárstva a prvý podpredseda vlády pre ekonomiku Richard Sulík (SaS)
debata (21)

Podujatie trvá od stredy do soboty. "Spolu s ministrom hospodárstva cestuje do Petrohradu aj minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok. Ústrednou témou tohtoročného fóra bude „Kolektívne zúčtovanie novej globálnej ekonomickej reality,“ denník Pravda o tom informovala hovorkyňa rezortu hospodárstva Katarína Matejková. Medzi hlavné tematické okruhy budú patriť spolupráca na medzinárodnej scéne, transformácia priemyselných odvetví v období po koronakríze, ako aj rozvoj investičných projektov.

„Richard Sulík sa na ekonomickom fóre stretne v rámci bilaterálnych rokovaní s ruským ministrom vedy a vysokoškolského vzdelávania Valerijom Faľkovom, ako aj predsedom riadiaceho výboru a podpredsedom predstavenstva spoločnosti Gazprom Alexejom Millerom. Šéf rezortu hospodárstva má naplánovanú aj prehliadku múzea krížnika Aurora,“ hovorí Matejková. V piatok sa minister hospodárstva zúčastní plenárneho zasadnutia SPIEF. A to za účasti prezidenta Ruskej federácie Vladimira Putina. Po skončení plenárneho zasadnutia sa slovenská delegácia vráti späť do Bratislavy.

Petrohradské Medzinárodné ekonomické fórum sa koná od roku 1997. Slúži ako platforma na diskusiu o aktuálnych otázkach globálneho charakteru.

© Autorské práva vyhradené

21 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #Medzinárodné ekonomické fórum