SAD Žilina od júna spúšťa cyklobusy

Cyklobusy budú premávať do Novej Bystrice, Turčianskych Teplíc a Terchovej v sobotu, nedeľu a vo sviatok do 26. septembra.

16.05.2021 18:36
cyklobus Foto: ,
Cyklobusy začnú v okolí Žiliny premávať od júna.
debata (2)

Slovenská autobusová doprava (SAD) Žilina spustí spoločne so Žilinským samosprávnym krajom (ŽSK) od soboty 5. júna siedmu cyklobusovú sezónu. Podľa hovorkyne SAD Žilina Ivany Strelcovej budú cyklobusy premávať do Novej Bystrice, Turčianskych Teplíc a Terchovej. Doplnila, že spoje budú premávať v sobotu, nedeľu a vo sviatok do 26. septembra.

„Počas školských prázdnin od 2. júla do 27. augusta budú jazdiť cyklobusy aj v piatok. Cestovný poriadok a cena za lístok zostávajú oproti predchádzajúcim rokom nezmenené. Cena za prepravu bicykla je 0,5 eura, cestujúci za seba zaplatí bežné cestovné,“ uviedla Strelcová.

Na špeciálne prívesy umiestnené za autobusom sa zmestí až 24 bicyklov. "Na trase do Terchovej môžu cestujúci využiť šesťmiestny nosič priamo vzadu na autobuse. Upozorňujeme, že na prepravu na cyklonosiči je povolené prepravovať iba štandardné bicykle s hmotnosťou do 20 kilogramov.

Povinnosťou cestujúceho je skontrolovať si hmotnosť bicykla pred prepravou, predovšetkým pri elektrobicykli. Pred prepravou je možné demontovať akumulátor, a tým sa dosiahne zníženie hmotnosti bicykla," vysvetlila hovorkyňa SAD Žilina. Upozornila, že spoje nie sú viazané len na prepravu cyklistov, ale i bežných cestujúcich.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Terchová #cyklobus #bicyklovanie #SAD Žilina