Dopravcovia napokon štrajkovú pohotovosť odvolali

Predseda UNAS Stanislav Skala a štátny tajomník rezortu dopravy Jaroslav Kmeť sa dohodli na pravidelných stretnutiach raz mesačne, na ktorých budú operatívne riešiť problémy.

29.04.2021 10:05
protest autodopravcov Foto:
Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) štrajkovala naposledy v januári 2020 kvôli mýtu.
debata

Štrajková pohotovosť ani blokády ciest zo strany autodopravcov aktuálne nehrozia. Únia dopravcov Slovenska (UNAS) a ministerstvo dopravy si po niekoľkomesačných nezhodách našli po včerajšom rokovaní ich predstaviteľov spoločnú reč. Predseda UNAS Stanislav Skala a štátny tajomník rezortu dopravy Jaroslav Kmeť sa dohodli na pravidelnych stretnutiach raz mesačne. Ako uviedol prostredníctvom sociálnych sietí Jaroslav Kmeť, dvere na ministerstve su otvorene a rezort rád poda pomocnu ruku segmentu autodopravcov.

Ako uviedol Stanislav Skala, prvým krokom bude pomoc zo strany ministerstva pri rokovaniach UNAS s rezortom financií. Podľa neho jednou z možností ako pomôcť autodopravcom aj slovenskej ekonomike je vyriešiť problematiku vratiek spotrebnej dane z palív. „Ministerstvo dopravy sľúbilo maximálnu pomoc a súčinnosť pri rokovaniach s ministerstvom financií," dodal Stanislav Skala.

Štátny tajomník Kmeť víta ochotu UNAS vecne a konštruktívne diskutovať o aktuálnych problémoch autodopravcov. Osobne ho teší, že autodopravcovia sú aktívnymi partnermi na dialóg, lebo prichádzajú s mnohými konkrétnymi návrhmi. Aj preto chce ministerstvo dopravy spoločne s nimi za jedným stolom hľadať riešenia. UNAS privítal návrh rezortu dopravy, aby sa pravidelne každý mesiac rokovalo.

debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo dopravy #UNAS #štrajková pohotovosť #Stanislav Skala