Od pondelku začínajú fungovať aj autoškoly

Predpokladom účasti na výučbe v autoškolách je preukázanie sa negatívnym testom nie starším ako 7 dní. Na účastníkov kurzov sa nebude vzťahovať ani zákaz vychádzania a pohybu medzi okresmi.

18.04.2021 12:31
autoškola, doprava Foto: ,
Výučba v autoškolách začína od pondelka, účastníci kurzov majú výnimku zo zákazu vychádzania. (Il. foto)
debata (2)

Autoškoly od pondelka 19. apríla opätovne začnú s výučbou. O novinke vo vyhláške Úradu verejného zdravotníctva SR informovalo ministerstvo dopravy. Podľa uznesenia vlády zo 16. apríla sa už nebude vzťahovať obmedzenie slobody pohybu a pobytu so zákazom vychádzania na území Slovenska na cestu na absolvovanie kurzu alebo skúšok, a cestu späť v rámci autoškoly alebo vzdelávacieho strediska v pôsobnosti ministerstva dopravy.

Predpokladom účasti na výučbe v autoškolách či na vykonanie skúšok je, aby sa účastník kurzu preukázal negatívnym výsledkom antigénového testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní alebo negatívnym výsledkom RT-PCR testu nie starším ako 7 dní.

Podobne môže byť v autoškole aj osoba, ktorá bola očkovaná mRNA vakcínou a od očkovania uplynulo 14 dní po druhej dávke, alebo ak bola očkovaná vektorovou vakcínou a uplynuli 4 týždne po prvej dávke, alebo ak táto osoba bola očkovaná mRNA alebo vektorovou vakcínou a uplynulo 14 dní po prvej dávke očkovania.

Lomnický štít, lanovka, Vysoké Tatry Čítajte viac ÚVZ spresnil podmienky fungovania autoškôl, taxíkov a aj lanoviek a vlekov

Rovnako môže byť v autoškole osoba, ktorá prekonala ochorenie COVID-19 za posledných 180 dní a má potvrdenie o prekonaní ochorenia COVID-19. Podobne sa obmedzenia nevzťahujú na tých, ktorí prekonali ochorenie COVID-19 a majú potvrdenie o prekonaní ochorenia COVID-19 nie staršie ako 90 dní, či osoby, ktorých zdravotný stav alebo zdravotná kontraindikácia neumožňuje vykonanie testu na ochorenie COVID-19.

Účastník kurzu a inštruktor musia mať prekryté horné dýchacie cesty respirátorom. Po výcviku vedenia vozidla a výcviku na trenažéri musí byť interiér vydezinfikovaný. Pri výcviku zameranom na vedenie motorových vozidiel skupín A (motorky) musí mať každý vlastnú prilbu a ochranné pomôcky, ktoré sa pri takomto výcviku používajú.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo dopravy #autoškoly #výučba v autoškolách