Počet zamestnancov v potravinárstve vlani mierne klesol

Počet zamestnancov v potravinárstve vlani klesol o necelé tri percentá. Najviac vo výrobe mlynských výrobkov.

20.02.2021 14:41
pekár, chlieb, pečivo Foto:
Najviac ľudí prišlo o prácu v sektore mlynských výrobkov.
debata

V roku 2020 pracovalo v potravinárskom priemysle SR 31.362 zamestnan­cov. Oproti roku 2019 sa ich počet znížil o 704. Uviedol to Matej Korpáš zo Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK).

Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov sa vlani oproti roku 2019 zaznamenalo v troch sledovaných odboroch, a to v odvetví úpravy a spracovania mlieka o 0,9 %, v odbore ostatných potravinárskych výrobkov o 14,4 percenta a vo výrobe hroznového vína o 13,2 percenta.

Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov v roku 2020 nastalo vo výrobe mlynských výrobkov, a to medziročne o 20,7 percenta, vo výrobe cestovín o 14,8 percenta a v odvetví výroby rastlinných a živočíšnych olejov a tukov o 7,3 percenta.

debata chyba
Viac na túto tému: #potravinárstvo #SPPK #Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora