CloudTalk vďaka investícii 6 miliónov eur plánuje vytvoriť 50 nových pracovných miest

Slovenský telekomunikačný startup CloudTalk získal od holandského fondu henQ a nemeckého fondu Point Nine Capital investíciu vo výške 6 miliónov eur. Vďaka tejto investícii vznikne 50 nových vysokokvalifikovaných pracovných miest. Je to ďalšia finančná injekcia po úvodnej investícii vo výške 1,3 milióna eur od Presto Ventures v roku 2019. Startup chce investovať do skvalitňovania služieb a mieni založiť vlastný inovačný lab zameraný na využitie umelej inteligencie v callcentrových riešeniach.

18.02.2021 10:50
debata (1)

Noví zamestnanci z oblasti vývojárov, produktových manažérov a IT špecialistov budú pracovať na ďalšom skvalitňovaní prenášaných hovorov a tiež budú súčasťou nového CloudTalk Innovation Labu zameraného na vývoj a nasadzovanie umelej inteligencie pre call centrá. „V startupe sme začali s niekoľkými ľuďmi, ktorých fascinovali nové možnosti telefonovania cez cloud. Dnes máme takmer 60 ľudí jedenástich rôznych národností a obsluhujeme tisíce zákazníkov z vyše 80 krajín,” hovorí spoluzakladateľ firmy Martin Malych.

CloudTalk sa zameriava na riešenia pre call centrá, kde je potrebná vysoká kvalita hovorov, automatizácia biznis procesov a vysoká konfigurovateľnosť systému. Výhody technológie v cloude sa prejavili v začiatkoch pandémie koronavírusu, keď ich klienti dokázali jednoducho prejsť na prácu z domu. CloudTalk založili Slováci Martin Malych a Viktor Vanek v roku 2018 ako jednoduchú appku na telefonovanie cez webový prehliadač. Následne zaznamenali dopyt po komplexnejších telefónnych riešeniach pre väčšie firmy. V roku 2019 sa preto rozhodli prijať seed investíciu od českého fondu Presto Ventures, rozšíriť tím a expandovať na zahraničné trhy. V súčasnosti poskytuje cloudové telefónne riešenia pre moderné malé a stredné firmy v 80 krajinách sve­ta.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zamestnanie #startup