Slovenské pivovary sa zmietajú v neistote, prepúšťajú zatiaľ opatrne

Katastrofálna situácia v gastronómii spôsobená zatvorenými hotelmi a reštauráciami sa už začína odrážať aj v dodávateľskom reťazci. Aktuálne na značnú dávku neistoty poukazujú veľkí výrobcovia piva. I keď avizujú výpadky v tržbách, k racionalizačným opatreniam v oblasti zamestnanosti sa stavajú zatiaľ rezervovane. S prepúšťaním zamestnancov sú pivári i napriek požiadavkám ich zahraničných matiek opatrní. Informoval o tom vo štvrtok webový portál NášVidiek.sk na základe výpovedí dvoch najväčších slovenských pivovarov, Heinekenu Slovensko z Hurbanova a Plzeňského Prazdroja Slovensko z Veľkého Šariša.

18.02.2021 10:08
debata (4)

Portál NášVidiek ďalej uviedol, že koronakríza znížila predaj čapovaného piva aj výber daní, Slováci to však kompenzovali plechovkami. Napriek tomu Holanďania vlastniaci u nás hurbanovský pivovar pristúpili pre pandémiu k organizačným zmenám, ktoré sa dotkli malého počtu zamestnancov. Ani Šarišský pivovar sa pre neisté podmienky a zdecimovaný trh nevyhol núteným úsporám. Optimalizoval a presúval nevyčerpané marketingové náklady. Oba naše najväčšie pivovary sa aktuálne snažia udržať najmä výrobu. Uisťujú, že produkciu piva majú pod kontrolou. Pre krízu v gastro sektore prešli k stáčaniu pív takmer výlučne do fliaš a plechoviek. Fungovanie svojich výrobných liniek neobmedzili.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #prepúšťanie #pivovary