Štátna spoločnosť MH Invest sa konsoliduje, rozbieha nové investičné projekty

Najviac finančných prostriedkov spoločnosť ušetrila minulý rok na mzdových nákladoch. Oproti roku 2019 ide o úsporu 114-tisíc eur. Zmenou advokátskej kancelárie došlo k úspore 60-tisíc eur, a to napriek tomu, že sa tak stalo až v októbri.

16.02.2021 20:01
MH INVEST, Boris Kačáni Foto: ,
Konateľ spoločnosti MH Invest Boris Kačáni.
debata

MH Invest je štátna spoločnosť spadajúca pod Ministerstvo hospodárstva SR. Spoločnosť má na starosti predovšetkým Strategický park Nitra. „Podarilo sa nám napríklad procesne vyriešiť výstavbu tzv. People centra, ktoré má priniesť služby do Strategického parku Nitra, čo nám vyplýva aj zo zmlúv. Pritom tento projekt štyri roky stál,“ zdôraznil konateľ MH Invest Boris Kačáni a dodal, že o realizáciu projektu prejavili záujem traja reálni uchádzači.

Za veľmi dôležitý posun označil Kačáni aj začiatok výstavby mimoúrovňovej križovatky Šindolka. Začiatok výstavby tejto križovatky dlho meškal, zlepší pritom nielen dopravnú obslužnosť Strategického parku Nitra, ale vyrieši aj napojenie rýchlostnej cesty R1A s hlavným ťahom smerom na Topoľčany, čím sa výrazne zlepší dopravná situácia na ťahu Nitra – Topoľčany.

Spoločnosť sa venovala aj analýze vhodných lokalít pre výstavbu nových priemyselných parkov. Pripravovala tiež podklady pre proces schválenia zámeru vybudovať priemyselný park v katastri Rimavskej Soboty.

Najviac finančných prostriedkov spoločnosť ušetrila minulý rok na mzdových nákladoch. Oproti roku 2019 ide o úsporu 114-tisíc eur. Zmenou advokátskej kancelárie došlo k úspore 60-tisíc eur, a to napriek tomu, že sa tak stalo až v októbri. V budúcom roku predpokladajú, že táto zmena prinesie úsporu až 240-tisíc eur.

Nezazmluvnenie externej agentúry pre médiá znamená ušetrenie ďalších cca 30-tisíc eur. Financie sa usporili aj zrušením verejného obstarávania na kosenie Strategického parku v Nitre. Tento krok znamenal minulý rok zníženie nákladov o 15-tisíc eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo hospodárstva #MH Invest