Bušo: Ako funguje kvetinárstvo šité na mieru pandémii

K Valentínu patria kvety, v čase pandémia však väčšinou len tie na donášku. Jednou z tých, čo podniká v kvetinárskom segmente je i podnikateľka a bývalá energetička Oľga Bušo. S unikátnym projektom s názvom LáskyKvet vyhrala ocenenie Podnikateľka roka 2017. Neodradila ju ani pandémia.

14.02.2021 09:39
debata (1)

Teraz prišla Bušo s ďalším konceptom „Flowers Drive“, ktorý je šitý na mieru životu v pandémii. Pilotný drive in vznikol ešte koncom minulého roku v Bratislave na Einsteinovej ulici, smerom na Prístavný most. „Koncept je postavený na troch základných princípoch: jednoduchý a pohodlný prístup – kvalitné kvety a materiály – špecifický netradičný dizajn kytíc. Vo svojej ponuke máme skutočne kvalitný sortiment kvetov od exkluzívnych zahraničných, ale aj domácich dodávateľov, ktoré na Slovensku bežne nie sú dostupné,“ hovorí Bušo.

Kvety už nie len v kvetinárstvach

Prvý Flowers Drive zasiahol však lockdown zavedený pred Vianocami, sprevádzaný opatreniami. „Opäť sme museli okamžite zareagovať na vzniknutú situáciu. Nechceli sme čakať na uvoľnenie reštrikcií. Pomohol pripravený online a telefonický predaj, ktorý umožňuje ponúkať kytice zatiaľ cez výdaj,“ spomína Bušo.

Nový „flowers point“ na Gagarinovej ulici v Bratislave bol otvorený začiatkom februára. Na marec plánuje podnikateľka pridať tretieho člena do svojej kvetinovej rodiny – v Trenčíne. „Radi by sme však tento rok otvorili až 6 nových prevádzok po celom Slovensku a hľadáme aj partnera v zahraničí,“ povedala Bušo.

V pláne majú vybudovať aj centrálny sklad a rozšíriť svojich dodávateľov. Ich cieľom do budúcna je však začať s pestovaním vlastných kvetov – tu na Slovensku, aby boli čo najviac sebestační.

Donáška kytíc

Všetko začalo na svadbe Bušovej kamarátov v roku 2016. Tu vznikol nápad na projekt Láskykvet – v skratke kytice dostáva oslávenec postupne počas celého roka, a nie naraz v deň oslavy. Najviac využívajú túto službu nevesty. Nakoľko na svadbe počas jedného dňa, nevesty dostanú veľké množstvo kytíc, ktoré už o pár dní zvädnú.

„Dúfali sme, že takáto svadobná kyticová novinka si bude pomaly a postupne nachádzať svoje miesto aj u nás. Celkový záujem príjemne prekvapil,” hovorí Bušo. Stačí sa len zaregistrovať na webstránke projektu a vybrať svoje obľúbené kvety. Špeciálny kód potom rozpošle hosťom, ktorý tak objednávajú kytice. Tie sa spoločne s venovaním prichádzajú neveste v priebehu celého roka v určitých intervaloch. Po odovzdaní kvetov príde darcovi e-mail s poďakovaním.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #kvety #Valentín