Call centrum finančnej správy vlani vybavilo takmer 350-tisíc dopytov

Call centrum Finančnej správy (FS) SR vlani vybavilo 347.962 dopytov, čo je oproti roku 2019, keď finančná správa spúšťala projekt online pripojenia elektronických registračných pokladníc (eKasa), mierny pokles.

25.01.2021 10:05
debata (1)

V tomto roku sa pravdepodobne počet dopytov opäť výrazne zvýši, vzhľadom na projekty ako napríklad eCommerce, eFaktúra či obojsmerná komunikácia, uviedla v pondelok FS.

„V roku 2014, keď finančná správa spustila nový portál a možnosť registrácie na elektronickú komunikáciu, vybavili zamestnanci call centra celkovo 301.089 podnetov. Toto číslo sme prekonali v roku 2019, keď konzultanti vybavili 417.378 dopytov,“ spresnila hovorkyňa FS Martina Rybanská.

Call centrum FS poskytuje služby verejnosti v daňovej aj colnej oblasti. V colnej časti funguje od minulého roka v nepretržitom režime. V posledných týždňoch zaznamenalo nárast dopytov spojených s brexitom. Plnohodnotným komunikačným kanálom sa stal aj automatizovaný chatbot finančnej správy Taxana. Po obsahových a systémových úpravách Taxana poskytuje informácie v oblasti daní a cla, dokáže zasielať maily i pripomínať klientom dôležité termíny.

Najvyťaženejším nástrojom pri komunikácii s verejnosťou FS je infolinka. Tá je k dispozícii počas pracovných dní od 8.00 hod. do 16.00 hod. Každý mesiac, v čase termínu plnenia povinností pre daň z pridanej hodnoty a v hraničných termínoch podávania daňových priznaní na dani z príjmov a dani z motorových vozidiel, pracujú operátori v predĺžených pracovných hodinách až do polnoci.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Finančná správa #eKasa