Nezamestnanosť stúpa. V Rimavskej Sobote je bez práce každý piaty človek

Miera evidovanej nezamestnanosti sa v minulom mesiaci zvýšila v 38 okresoch na Slovensku, klesla v 35 okresoch, bez zmeny zostala v šiestich okresoch.

18.12.2020 08:38
výpoveď, rúško, nezamestnanosť Foto:
Nezamestnanosť v okrese Rimavská Sobota sa blíži hranici 20 percent.
debata (9)

Okres Rimavská Sobota si aj v novembri zachoval nelichotivé prvé miesto v miere nezamestnanosti. V tomto okrese totiž bola v minulom mesiaci najvyššia miera evidovanej nezamestnanosti spomedzi všetkých okresov na Slovensku, keď dosiahla 19,69 percenta. V novembri pritom miera nezamestnanosti v tomto okrese medzimesačne klesla o 0,04 percen­tuálneho bodu.

Druhú najvyššiu mieru evidovanej nezamestnanosti mal minulý mesiac okres Revúca, a to 18 percent. Oproti októbru išlo o pokles o 0,16 percen­tuálneho bodu. O 0,24 percen­tuálneho bodu na 17,36 percenta vzrástla v novembri miera nezamestnanosti v okrese Kežmarok.

Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Miera evidovanej nezamestnanosti sa v minulom mesiaci zvýšila v 38 okresoch na Slovensku, klesla v 35 okresoch a bez zmeny zostala v šiestich okresoch.

Najvýraznejší nárast, a to o 0,56 percen­tuálneho bodu, zaznamenal okres Banská Štiavnica. Najviac nezamestnanosť oproti októbru klesla v okresoch Humenné a Partizánske, a to o 0,26 percen­tuálneho bodu.

Najnižšia miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku bola na konci minulého mesiaca v okrese Hlohovec. Z celkového počtu ekonomicky aktívnych osôb bolo v tomto okrese 3,67 percenta disponibilných nezamestnaných, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce.

Nasledovali okresy Bratislava V, Ilava a Bratislava I. V okrese Bratislava V miera evidovanej nezamestnanosti minulý mesiac dosiahla takisto 3,67 percenta, v okrese Ilava 3,97 percenta a v okrese Bratislava I 3,98 percenta.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #nezamestnanosť #Ústredie práce #nezamestnanosť v okresoch