Priemysel v októbri v Únii vzrástol, na Slovensku klesol

V rámci členských krajín únie, z ktorých boli údaje k dispozícii, priemyselná produkcia medzimesačne najviac posilnila v Belgicku, najviac klesla v Dánsku.

14.12.2020 13:11
Škoda Octavia - výroba Foto:
Priemysel na Slovensku klesol v medzimesačnom aj medziročnom porovnaní.
debata (1)

Priemyselná produkcia celej Európskej únie (EÚ) v októbri medzimesačne stúpla o 1,9 percenta a v rámci eurozóny sa zvýšila o 2,1 percenta. V porovnaní s októbrom minulého roka však bola priemyselná výroba EÚ menšia o 3,1 percenta a v rámci eurozóny klesla o 3,8 percenta.

Na Slovensku priemysel v októbri oslabil aj medzimesačne (-1,2 percenta) aj medziročne (-2,5 percenta). Informoval o tom štatistický úrad EÚ Eurostat.

V rámci členských krajín únie, z ktorých boli údaje k dispozícii, priemyselná produkcia medzimesačne najviac posilnila v Belgicku (6,9 percenta), Nemecku (3,4 percenta) a v Slovinsku (3,1 percenta). Najväčší medzimesačný pokles priemyselnej výroby nastal v Dánsku (-5,8 percenta), Grécku (-3 percenta) a v Litve (-1,7 percenta).

Medziročne priemysel v októbri najvýraznejšie oslabil v Írsku (-15,5 percenta), Dánsku (-9,2 percenta) a vo Francúzsku (-4,3 percenta). Najsilnejší medziročný rast priemyselnej výroby zaznamenali v Belgicku (5,4 percenta), Poľsku (3,4 percenta) a Chorvátsku (2,8 percenta).

1 debata chyba
Viac na túto tému: #priemysel #eurostat #pokles produkcie