Krajniak už vypláca odmeny pre ľudí v prvej línii

Rezort práce už rozposiela mimoriadne odmeny pre „hrdinov v prvej línii“ v sume vyše 22,5 milióna eur. Idú poskytovateľom sociálnych služieb, zariadeniam sociálno-právnej ochrany detí a sociálnej kurately a centrám pre deti a rodiny. Balík je určený pre 30 406 zamestnancov zariadení.

14.11.2020 09:50
debata (4)

„Ich mimoriadne náročná každodenná práca s klientmi v zariadeniach aj v teréne pod mimoriadnym tlakom si zaslúži veľké poďakovanie a ocenenie zo strany každého z nás,“ povedal minister práce Milan Krajniak (Sme rodine).

Zamestnanci ministerstva práce vybavili v priebehu niekoľkých dní 741 žiadostí o jednorazovú dotáciu na mimoriadne odmeny. Zariadeniam sociálnych služieb odíde takmer dvadsať miliónov eur na odmeny pre 20 030 zamestnan­cov. Na mimoriadny bonus k mzde pre 4 376 pracovníkov v oblasti sociálno-právnej ochrany detí a sociálnej kurately pôjdu 3 310 103 eur.

„Zostáva nám vybaviť ešte 110 žiadostí, ktoré nám na rezort prišli,“ dopĺňa minister Krajniak. Dostať by sa k nim mali odmenení zamestnanci už v novembrových výplatách.

Dotáciu na mimoriadnu odmenu pre zamestnancov poskytuje ministerstvo registrovanému poskytovateľovi sociálnej služby, fyzickej alebo právnickej osobe, ktorá vykonávajú opatrenia sociálno-právnej ochrany detí a sociálnej kurately na základe udelenej akreditácie a centru pre deti a rodiny. Maximálna výška dotácie na jedného zamestnanca je 772 eur.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #odmeny #pandémia #Milan Krajniak #prvá linia