NDS: Neplaťte za parkovanie na odpočívadle. Je to podvod

Na nekalé praktiky niektorých mobilných aplikácií upozorňuje motoristov Národná diaľničná spoločnosť (NDS). Zaregistrovala prípady neoprávneného podnikania na parkovacích plochách prostredníctvom ich odpočívadiel. Pritom oddych na odpočívadlách NDS je bezplatný.

11.11.2020 14:03
nakladne auta, kamiony, dialnica, doprava Foto: , ,
debata (4)

Ako informovala Eva Žgravčáková, vedúca oddelenia masmediálnej komunikácie NDS, k takýmto zavádzajúcim mobilným aplikáciam patrí aj Parkio, ktorá ponúka prenájom parkovacieho miesta na takmer všetkých diaľničných odpočívadlách. Predmetná aplikácia na jednu hodinu rezervácie parkovacieho miesta na odpočívadle Malý Šariš (D1 pri Prešove) či na odpočívadle Červeník (D1 pri Trnave) si od motoristov vypýta 0,01 eur.

NDS upozorňuje verejnosť, že nemá uzavretú zmluvu so žiadnou spoločnosťou, ktorá by poskytovala svoje služby, spočívajúce v poskytovaní parkovacích miest na odpočívadlách v jej vlastníctve za akúkoľvek odplatu, cez mobilnú aplikáciu Parkio. O bezplatnom parkovaní na odpočívadlách NDS navyše informuje aj dopravné značenie.

„Oddych na našich odpočívadlách je zadarmo. Motoristi môžu načerpať energiu a využiť nadštandardný servis odpočívadiel a za parkovanie neplatiť ani cent. Viac ako 70 odpočívadiel v rámci diaľničnej infraštruktúry spravovanej našou spoločnosťou ponúka motoristom bohatý servis. To všetko ponúkame motoristom v cene diaľničnej známky,“ uviedla hovorkyňa NDS.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #NDS #diaľnica D1 #odpočívadlo