Jedinou istotou veľkého počtu gastro zariadení na Slovensku sú obedové menu

Väčšina podnikateľov v gastronómi na Slovensku očakáva, že tohtoročná letná sezóna z pohľadu návštevnosti nebude úspešná. Pokles tržieb oproti minulému roku hlási 60 percent podnikov, ktoré sa zapojili do prieskumu iniciatívy Pomoc pre gastro. Len 32 percent podnikov uviedlo, že má návštevnosť porovnateľnú s minulým letom. Jedinou istotou veľkého počtu gastro zariadení sú obedové menu. Svojim zákazníkom ich ponúka 70 percent reštaurácií, uviedla iniciatíva vo štvrtok v tlačovej správe.

20.08.2020 13:31
kaviareň, reštaurácia, terasa, rúško Foto: ,
Obedové menu svojim zákazníkom nejakým spôsobom ponúka 70 percent reštaurácií. Medzi podnikateľmi, ktorí sa zapojili do anketového prieskumu iniciatívy Pomoc pre gastro, 56 percent uviedlo, že menučka im zabezpečujú gro tržieb.
debata (1)

Anketový prieskum na tému V akej kondícii je gastro sektor menučiek uskutočnila iniciatíva v polovici augusta na vzorke 300 majiteľov reštaurácií, jedální a iných gastronomických prevádzok. Spomedzi oslovených podnikateľov 56 percent uviedlo, že obedové menu im zabezpečujú gro tržieb. Vyše 70 percent podnikov ponúka obedové menu v hodnote 4 až 6 eur. Hostia za ne najčastejšie platia stravnými poukážkami, druhou voľbou sú platobné karty a hotovosť sa ocitla až na treťom mieste, uviedla hovorkyňa iniciatívy Magdaléna Koreny.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #reštaurácie #gastro