Od pondelka bude opäť spustená premávka električiek cez tunel v Bratislave

V Bratislave bude od pondelka opäť spustená premávka električiek cez tunel pod Bratislavským hradom a po nábreží v úseku Námestie Ľ. Štúra tunel Kapucínska. Električkové linky 4 a 9 budú premávať po zmenených trasách na priebežnú konečnú zastávku Chatam Sófer. Na sociálnej sieti o tom informuje Dopravný podnik Bratislava (DPB).

21.07.2020 16:10
debata

„Vozidlá budú medzi linkami ‚prejazdovať‘, čo je systém, ktorý Bratislavčania už poznajú z minulých rokov. Zmena z linky 4 na linku 9 i naopak sa udeje pred zastávkou Chatam Sófer, na ktorú prídu už so zmeneným označením,“ upozorňuje dopravca. Linka MHD 4 po odchode zo zastávky Most SNP zmení číslo na linku 9 a bude pokračovať do Ružinova. Obdobne sa linka 9 po odchode zo zastávky Kapucínska zmení na linku 4 a bude pokračovať na Železničnú stanicu (ŽST) Nové Mesto či Zlaté piesky (každý druhý spoj).

Linka 4 bude premávať od pondelka obojsmerne zo smeru Zlaté piesky/ŽST Nové Mesto cez Trnavské mýto Krížnu Špitálsku – Kamenné námestie Jesenského Námestie Ľ. Štúra/Šafárikovo námestie Most SNP Chatam Sófer, pričom zo zastávky Chatam Sófer pokračuje cez tunel ako linka 9 do Ružinova.

Linka 9 bude obojsmerne premávať z Ružinova, Astronomickej cez Trnavské mýto Blumentál Obchodnú Kapucínsku Chatam Sófer, pričom zo zastávky Chatam Sófer pokračuje po nábreží a Šafárikovom námestí ako linka 4 na Zlaté piesky/ŽST Nové Mesto. Od pondelka príde tiež k posilneniu intervalu liniek 1, 4 a 9 počas prázdninových pracovných dní na päť minút. „Odporúčaný prestup medzi električkovými linkami 4 a 9 a autobusovými linkami vrátane liniek X5 a X33 je na zastávke Chatam Sófer,“ poznamenal DPB.

Električky prestali jazdiť cez tunel pre spustenie prác na tretej etape modernizácie Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály. Od začiatku mája sa obnovuje najdlhší a najhlavnejší úsek trate od tunela po Molecovu. Električky preto nepremávajú do mestských častí Karlova Ves a Dúbravka. Rekonštrukcia trate má byť dokončená v septembri.

debata chyba
Viac na túto tému: #doprava #električka #MHD Bratislava