Za pomoc cestovkám hrozia Slovensku žaloby od Európskej Komisie, tvrdí Spotrebiteľské centrum

Novela zákona o zájazdoch porušuje práva spotrebiteľov a je v rozpore so smernicou Európskej únie. Slovensku tak môžu hroziť žaloby. Tvrdí Spotrebiteľské centrum.

21.05.2020 11:16
debata (2)

Podľa neho situáciu dostatočne riešil už jestvujúci zákon o zájazdoch a množstvo cestovných kancelárií vzniknutú situáciu vyriešili práve podľa neho a po dohode so svojimi klientmi. „Novela zákona je neférová a jednostranne zvýhodňuje cestovné kancelárie,“ tvrdí Spotrebiteľské centrum.

Z jeho analýz totiž vyplýva, že väčšina cestoviek bude skôr či neskôr nútená vyhlásiť konkurz a uplatňovanie si nárokov na vrátenie peňazí sa týmto iba skomplikuje. Aj preto sa chce s petíciou #niePOUKÁŽKAM obrátiť na prezidentku, od ktorej bude požadovať, aby parlamentom schválený návrh zákona nepodpísala.

Novelou cestovné kancelárie dostali viac ako rok na to, aby vyriešili storná pre koronavírus. Dohodnúť sa majú so svojimi klientmi na náhradných zájazdoch. K dohode musí dôjsť najneskôr do 31. augusta budúceho roka. Inak bude cestovka nútená vrátiť peniaze.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Cestovky #koronakríza #poukazy