Úrady práce poslali peniaze už viac ako 4 500 žiadateľom

Od štvrtku Úrady práce sociálnych vecí a rodiny posielajú peniaze ľudom, ktorí o ne zažiadali v rámci prvej pomoci od štátu. Do desiatej hodiny v piatok tak vyplatili viac ako 2,5 miliardy eur 4 636 žiadateľom o príspevok.

24.04.2020 12:16
debata

„Od 6. apríla 2020 zaevidovali úrady práce, sociálnych vecí a rodiny 36 224 žiadostí o príspevky. Po spracovaní už pripravili na podpis žiadateľom 6 369 dohôd o poskytnutí príspevku na mzdy zamestnancov v rámci opatrenia 1. Ďalších 15 761 dohôd pôjde SZČO, ktoré v rámci opatrenia 2 požiadali o príspevok na náhradu straty príjmu. V opatrení 3 spracovali prvých 30 dohôd,“ informuje ministerstvo práce.

Video
Ide o peniaze: O štátnej pomoci živnostníkom a SZČO s Máriou Samekovou, členkou prezídia Slovenskej komory daňových poradcov.

Ostatné žiadosti úrady spracovávajú a priebežne ich odosielajú na podpis žiadateľom poštou či do elektronickej pošty. „V niektorých prípadoch pre skrátenie času vychádzajú v ústrety žiadateľom, ktorí chodia podpisovať dohody osobne na úrad za dodržania prísnych hygienických a bezpečnostných opatrení,“ dodáva ministerstvo práce. Následne podpísané dohody úrady zverejnia v Centrálnom registri zmlúv a nasledujúci deň má žiadateľ o príspevok peniaze na svojom účte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #peniaze #Úrad práce